Franchittimu se stýskalo, nyní je šťastný

iM3, 1. října 2009, 19:16 Google+

Ačkoliv se NASCAR dostává na území USA mnohem větší popularity než IndyCar, Dario Franchitti přiznal, že během svého působení v NASCAR závody IndyCar postrádal. Teprve v uzavřených vozech si uvědomil, jak moc mu jízda v monopostech chybí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Dario Franchitti odešel z IndyCar po zisku titulu v roce 2007, v NASCAR se mu příliš nedařilo a po několika závodech musel Chip Ganassi jeho stáj z důvodu nedostatku financí zavřít. Jako kompenzaci mu nabídl návrat do série IndyCar v roce 2009. Franchitti nabídku s radostí přijal a nyní bojuje s týmovým kolegou Dixonem a Briscoem o titul.

„Důvod, proč jsem v roce 2007 odešel, byla snaha najít novou motivaci,“ komentoval svůj čin Dario Franchitti. „Pak jsem si uvědomil, jak moc mi IndyCar chybí. Takže když jsem dostal nabídku vrátit se, ani chvíli jsem neváhal.“

„Od prvního kola, kdy jsem usedl do monopostu, jsem si jízdu užíval, zjistil jsem, že patřím do IndyCar,“
pokračoval Franchitti.

Svou lásku k IndyCar si uvědomil i Dixon. „V jedné chvíli jsem si myslel, že bych mohl odejít tak v pětatřiceti letech,“ uvedl šestatřicetiletý Dixon. „Ale pořád to mám rád. Fakt, že jsem stále konkurenceschopný, vyhrávám závody a bojuji o tituly mi v tom pomáhá.“ Dixon si libuje i v zázemí IndyCar, s lidmi v paddocku podle vlastních slov vyrůstá, nejen s jezdci, ale i s členy týmů.

O tom by mohl mluvit i Dario Franchitti, který se spřátelil se všemi týmovými kolegy, které dosud měl. „V roce 2004 jsem pomáhal Tonymu Kanaanovi k titulu, v roce 2005 to byl Dan Wheldon a naopak v roce 2007 mi k titulu pomohli Danica Patrick, Marco Andretti a hlavně Tony Kanaan.“

„Se Scottem je situace trochu jiná, oba si chceme pomáhat, ale zároveň bojujeme o titul, takže do závodu vstupujeme sami za sebe,“ zakončil Franchitti.
Vytisknout

Diskuze: Franchittimu se stýskalo, nyní je šťastný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mutsch, Thomas

Matech mění před koncem sezony sestavu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud