COSCAR: Závod v Talladeze zrušen

iM3, 15. dubna 2008, 21:52 Google+

Nedělní průběh úvodního podniku on-line série COSCAR nedopadl zcela podle představ pořadatelů a samotných pilotů. Po dlouhých a vášnivých diskuzí byl závod nakonec anulován a přesunut na konec sezóny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Co vlastně stojí za zrušením nedělních bojů na superspeedway Talladega? Na vině je nepřipravenost některých závodníků, kteří podcenili náročnost nejrychlejšího oválu na světě. Na dráze se sešlo několik veteránů, ale převážnou většinu startovního pole tvořili nováčci. Důkladnému testování a osvojení si jízdy ve splitstreamu nevěnovali zásadní pozornost. V neděli si tak zazávodil spíše pace car, než ti, kteří k tomu byli určeni.

Už v prvním kole došlo k havárii, krátce po restartu následovala další žlutá. Poté spadl server a jedenadvacet pilotů nemělo s čím a kde jezdit. Problém se vyřešil, závod byl zkrácen na 47 kol. Bohužel, osm žlutých fází požralo 28 kol. Takže na Talladeze byly zelené vlajky vyvěšeny pouhých 19 kol.

Zároveň se rozdalo třináct penalizaci, převážně za nebezpečný vjezd nebo výjezd z pitlane. Tato situace dostatečně odráží znalosti nováčků o NASCAR.

Stáj Auto-News.CZ Team Penske a její dva piloti Lukáš Srňánek a Petr Janík si vedli nadmíru dobře. Srňánek dokonce poprvé v kariéře získal pole-position. Konečné vítězství mu uniklo o jednu desetinu. Petr Janik doplnil první řadu na startu, v závodě se vlezl do první desítky. Nicméně, co naplat. Závod byl anulován a začíná se nanovo.

Michigan International Speedway bude druhou, a doufejme úspěšnou, zkouškou ohněm. Vedení seriálu má v plánu si nováčky ohlídat a pokud to bude nezbytně nutné, nevpustit je na start. COSCAR by si mohlo vzít inspiraci v opravdovém seriálu, kde jsou vozy nováčku patřičně označeny, aby bylo možné poznat, s kým mají jezdci tu čest.
Vytisknout

Diskuze: COSCAR: Závod v Talladeze zrušen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Helia Castronevese čeká rovná stovka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud