COSCAR: Berme to jako prvenství

iM3, 9. října 2008, 18:51 Google+

COSCAR - CHICAGOLAND; Rychlý ovál přinesl pro Auto-News.Cz Team Penske další vynikající výsledek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Petr Janík se i přes problémy v kvalifikaci a start z posledního místa dokázal bravurní jízdou propracovat na páté místo. Nejlepší ze zbytku světa byl Lukáš Srňánek. Konzistentní jízdou udržel druhé místo, sklonit se musel pouze před polákem Andrzejem Owsiankavou, jenž zatím vyhrál všechny závody.

#51 Lukáš Srňánek - 2. místo

Závod v Chicagolandu dopadl přesně podle mých představ. Už v prvním tréninku jsem se přetahoval o nejrychlejší časy s Andrejem #712. S druhým místem na startu jsem byl spokojený, i když pole-position mi uniklo jen o chlup. Závod byl poměrně náročný na udržení konstantní rychlosti. Během první půlky jsem měl problémy s přilnavostí, ale první zastávka a upravený tlak v pneumatikách potíže zažehnal. Posledních 40 kol jsem pomýšlel i na prvenství. Bohužel mi nebylo přáno, v 90. kole se přihodila lehká nehoda a ta rozhodila chování monopostů. Poškození vozu nebylo závratné, pokračovat šlo. Celkově jsem se závodem spokojený. Další podnik bude hostit ovál Bristol, podle mne nejnáročnější v celém seriálu.

#21 Petr Janík - 5. místo
Chicagoland mi příliš nevyšel. Problémy s vyvážením začaly v tréninku a pokračovaly v kvalifikaci, kde jsem dostal hodiny a tudíž jsem se zařadil na konec startovního pole. V závodě už to bylo trochu lepší. Díky vyrovnané jízdě a kolizím přede mnou jsem se propracoval až na páté místo. V závěru jsem bojoval o čtvrtou pozici, ale výsledkem byla kolize a penalizace 20ti bodů. Teď nás čeká těžký podnik v Bristolu, tak snad dáme vůz do konkurenceschopného stavu a bodovou ztrátu zase doženeme.
Vytisknout

Diskuze: COSCAR: Berme to jako prvenství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Matos, Raphael

Raphael Matos uzavírá smlouvu s Luczo Dragon

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud