Kansas: Herta zvítězil díky pit stop strategii

ar1, 7. července 2003, 01:39 Google+

Bryan Herta zvítězil v osmém závodě seriálu IRL IndyCar series, který se konal dnes v Kansasu na ovále Kansas Speedway. Herta sice nebyl nejrychlejším jezdcem na trati, …

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

dokázal ale využít perfektně naplánované strategie tankování v boxech týmu Andretti Green Racing. Tato strategie pomohla Hertovi k vůbec prvnímu vítězství jeho kariéry v seriálu IRL IndyCar. Herta, rodák z Valencie – Kalifornie, vůbec poprvé ovládl vedení závodu, když se od 195 do 200 kola stal vedoucím jezdcem startovního pole. Před tím musel dosavadní vedoucí jezdec Tony Kanaan zajet do boxů pro dotankování paliva. To byla obrovská chyba týmu Andretti Green Racing na jedné straně a na druhé dobrá taktika krycího jezdce, který za Kanaana vyhrál závod.

Herta, jenž naposledy tankoval ve 139 kole jel se zásobou paliva, která mu v poklidu stačila až do cíle 200 kola. Hertovo vítězství přišlo jen po třetím startu v seriálu, na což ostatní jezdci čekají mnohem déle. Herta byl angažován za zraněného Daria Franchittiho, který nedávno oznámil, že letošní sezonu konči.

Hertova průměrná rychlost v závodě byla zaznamenána na hodnotě 167.570 mil za hodinu a vydělal si 200 400 USD. “Je to úžasný pocit“, řekl Herta po závodě. “Tento úspěch je také úspěchem Kyla Moyera a celého týmu Andretti Green Racing. Tato strategie a šetření paliva pro motor Honda je jejich plán, který mi pomohl k vítězství. Žádný jiný jezdec neměl stejnou strategii. To je to, co vyhrálo tento závod“.

Dvojnásobný vítěz 500 mil Indianapolisu Helio Castroneves dokončil závod se ztrátou 7.3264 sekundy na druhém místě. Castronevesův týmový kolega a vítěz 500 mil Indianapolisu v letošním roce, Gil de Ferran skončil v závodě na třetím místě, čímž stáj Rogera Penskeho měla na stupních vítězů hned dva vozy.

Tony Kanaan nakonec skončil na čtvrté pozici a zvýšil své vedení na druhého Dixona v průběžném pořadí o 32 bodů. Pátý dojel Kenny Brack s vozem týmu Miller Lite / Pioneer Team Rahal a až šestý protnul cílovou čáru Scott Dixon, který si dnes brousil zuby na zisk rekordu v počtu vítězství v řadě.

Na co bych rád ještě upozornil je to, že nováček soutěže Greg Ray s vozem týmu TrimSpa Special skončil na osmém místě. Tento jezdec v posledních dvou závodech prokázal, že je dalšáím aspirantem na titul nováček roku.

Příští závod se pojede 19. července v Nashvillu, který je vypsán na 366 mil a bude to opět noční soutěž.


Vytisknout

Diskuze: Kansas: Herta zvítězil díky pit stop strategii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Oživení šance na titul - anotační foto

Oživení šance na titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud