Oživení šance na titul

Daniel Šupa, 6. července 2003, 23:50 Google+

Ital Giorgio Pantano dodal včerejším vítězstvím při Grand Prix Francie živou vodu svým snům o titulu po dvou posledních závodech bez bodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Pantano je jediným pilotem, který získal v letošní sezoně více, jak jedno vítězství. Svým druhým desetibodovým výsledkem se dostal na druhé místo průběžného pořadí před vítěze posledního závodu v Německu Toccacela. Lídrem šampionátu je i nadále Bjorn Wirdheim, který dojel ve Francii na druhém místě a od Pantana ho dělí 16 bodů náskoku.

„Povedl se mi start a byl jsem schopen udržet v úvodních kolech Bjorna za sebou, což se ukázalo rozhodujícím,“ řekl ihned po závodu Pantano. „Snažil jsem se rychlými koly získat náskok a myslím si, že mé pneumatiky byly v závěrečné části závodu lepší. Nutně jsem vítězství potřeboval, neboť nám dodává důvěru v to, že jde ještě Bjorna dostihnout,“ dodal Ital startující ve službách modrého týmu Durango.

Přes snahu udržet kontakt s Pantanem musel Wirdheim kapitulovat v druhé polovině závodu. Dalším jezdcem, který mocně finišuje a propracovává se v průběžném pořadí směrem vzhůru je další Ital Vitantonio Liuzzi startující za tým Red Bull. Ve Francii vybojoval exmistr světa na motokáře 4. místo.

Vytisknout

Diskuze: Oživení šance na titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Notně rozzlobený David Sears - anotační foto

Notně rozzlobený David Sears

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud