Vaillante Rebellion ukázal válečné barvy na 24h Le Mans

iMotorSport.cz, 28. dubna 2017, 08:28 Google+

Švýcarská stáj Vaillante Rebellion zveřejnila zbarvení svých prototypů Oreca 07 Gibson na francouzskou vytrvalost 24h Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vaillante Rebellion

Vaillante Rebellion | foto: Rebellion

Sdílejte článek

Zbarvení prototypů Oreca 07 je poctou francouzskému kreslíři Jeanu Gratonovi, autorovi známé závodní postavy Michela Vaillanteho, který letos slaví šedesáté výročí od svého vzniku.

Na vlastní oči bude možné vidět zbarvení Vaillante Rebellion již příští víkend v Belgii, kde se jede druhý podnik šampionátu WEC. Zatímco po okruhu budou jezdit orecy ve standardním zbarvení, v paddocku bude vystaven model Rebellion R-One LMP1 ve Vaillanteho barvách.

Se startovním číslem 13 pojedou v Le Mans Nelson Piquet Jr, Mathias Beche a David Heinemeier-Hansson. Za volantem 31 uvidíme Nicolase Prosta, Bruna Sennu a Juliena Canala.

Mimochodem 2. června vyjde další Vaillanteho komiksová kniha s názvem Rebellion.

Stáj Rebellion Racing letos sestoupila do kategorie LMP2. Po letech v třídě soukromých LMP1, bez šance na jakýkoliv úspěch mezi továrními hybridními vozy, se týmový šéf Alexandre Pesci a manažer Bart Hayden rozhodli zabojovat v silné konkurenci LMP2.

Rebellion Racing byl založen v roce 2010 a prakticky od počátku figuroval v LMP1 a střihl si několik závodů v USA, kde dvakrát vyhrál Petit Le Mans.

Vytisknout

Diskuze: Vaillante Rebellion ukázal válečné barvy na 24h Le Mans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

FIA CEZ

FOTO: První podnik FIA CEZ na Hungaroringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud