Patrik Hájek se stal vicemistrem Evropy v kartingu

iMotorSport.cz, 1. srpna 2016, 22:54 Google+

Český kartingový reprezentant Patrik Hájek se stal vicemistrem Evropy v kartingu v královské třídě KZ.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrik Hájek

Patrik Hájek | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

Ve třetím a rozhodujícím závodě evropského CIK-FIA šampionátu 2016 se mu podařilo předskočit Francouze Iglesiase a v celkovém hodnocení tak zaostal pouze za mistrem Evropy Italem Marcem Ardigem o 13 bodů. "Přestože jsme bojovali o titul, který nakonec nedopadl, jsem moc šťastný. Je to zatím největší úspěch mé sportovní kariéry," komentoval bezprostředně po závodě výsledek Patrik Hájek. Bronzová medaile putuje do Francie zásluhou Jéremy Iglesiase.

Patrik Hájek vstupoval do třetího rozhodujícího klání letošní sezóny z průběžně třetího místa se ztrátou pouhých 2 bodů na druhou příčku a 4 bodů na vedoucího Itala Marco Ardiga. "Samozřejmě jsme tušili, že šance bude. Zároveň ale bylo jasné, že budou rozhodovat detaily," vysvětloval svou pozici před klíčovým závodem Patrik Hájek. V sobotních rozjížďkách, které se bodově také započítávají, dohnal průběžně vedoucího Itala. V nedělním prefinále dojel třetí těsně právě za Ardigem. "Před finálovou jízdou bylo jasné, že abychom dosáhli na titul, musel bych Itala porazit a dojet nejhůře na druhém místě. Proto jsme se rozhodli riskovat," popisuje strategii útoku na titul šéf týmu Belgičan Olivier Marechal. Risk spočívající v jiném nastavení motoru a podvozku ale nevyšel a Patrik Hájek dojel ve finálové jízdě sedmý. "Je to největší úspěch českého kartingu v letošní sezóně. Konkurence v šampionátu byla letos v královské třídě velmi silná. Navíc Patrik startoval letos v novém týmu, takže je vidět, že spolupráce funguje," řekl po závodě generální sekretář Autoklubu ČR Adam Eliáš.

Konečné pořadí evropského CIK-FIA šampionátu 2016 v královské kategorii KZ:

1. Marco Ardiga ITA - 100 bodů (Tony kart racing team)
2. Patrik Hájek CZE - 87 bodů (Kosmic racing kart team)
3. Jéremy Iglesias - FRA - 82 bodů (Sodi kart racing team)

Patrik Hájek

Šestadvacetiletý Patrik Hájek patří již několik let k české i evropské špičce kartingového sportu. V motokárách debutoval na trati ve Vysokém Mýtě již v devíti letech. Je několikanásobným mistrem ČR, držitelem Zlatého volantu, vicemistr Evropy v kategorii KZ2. Jeho nejoblíbenější zahraniční tratí je francouzský Varennes, v Česku nejraději závodí v Písku. Žije v Praze je mezi jeho záliby patří lyže, snowboard a squash.

Vytisknout

Diskuze: Patrik Hájek se stal vicemistrem Evropy v kartingu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Junqueira, Bruno

Bruno Junqueira bude startovat v Mexiku a čekají nás další změny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud