GP Francie: Zvítězil Pantano, Janiš nedojel

ar1, 5. července 2003, 19:06 Google+

Dnes se uskutečnil šestý podnik Mezinárodního mistrovství FIA F3000, kterým byla Grand Prix Francie a kterou hostil francouzský okruh Magny Cours.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Systémem start – cíl zvítězil v dnešním závodě Ital Giorgio Pantano. Pantano se tak stává prvním jezdcem letošní sezony, který vlastní dva poháry za vítězně odjetý závod.

Druhý skončil Björn Wirdheim, který se Pantana držel zuby nehty, ale nebylo mu to nic platné. Smířil se s druhou pozicí a upevnil si vedoucí postavení v průběžném pořadí šampionátu.

Pro šest bodů si dnes na třetím místě dojel Ricardo Sperafico, který je s 22 body na pátém místě a ztrácí jeden bod na čtvrtého Vitantonia Liuzziho. Jako čtvrtý dokončil dnešní poměrně klidný závod právě Vitantonio Liuzzi.

Páté a šesté místo obsadili jezdci týmu Astromega, 5. Tony Schmidt a 6. Jeff van Hooydonk, který jel dnes svůj poslední závod za tento tým v šampionátu FIA F3000. Je to tím, že mu dnes skončila smlouva a jeho finanční dotace, kterou museli týmu zaplatit jeho sponzoři také je již vyčerpána.

Sedmý skončil týmový kolega Jarka Janiše, Yannick Schroeder, který se bodově vyrovnal našemu jezdci. Společně panují na sedmém, respektive osmém místě průběžného pořadí jezdců.

Jarek Janiš dnes nebodoval, neboť mu jeho motor nedovolil normální start. Jarek se tak nedokázal odlepit ze startovního roštu, čímž absolutně ztratil příležitost, aby mohl ukázat co v něm je. Janiš se sice na trať vrátil, ale jen na několik málo kol, po nichž zajel do boxů a skončil. Navíc si vybral smůlu v době, kdy obsadil v kvalifikaci třetí místo. Je to obrovská smůla pro české barvy. Věříme, že český jezdec na tuto smůlu velmi brzy zapomene a již v příštím závodě, který se pojede za 14 dní ve Velké Británii na okruhu Silverstone, předvede odpovídající výkon jeho jezdeckým kvalitám.

Vytisknout

Diskuze: GP Francie: Zvítězil Pantano, Janiš nedojel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cleveland: Bourdais odstartuje v noci z Pole position - anotační foto

Cleveland: Bourdais odstartuje v noci z Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud