Cleveland: Bourdais odstartuje v noci z Pole position

ar1, 5. července 2003, 12:52 Google+

Mladý a talentovaný Francouz, Sebastien Bourdais, zajel s vozem Lola Cosworth týmu Newmann/Haas své čtvrté Pole position v kariéře. Grand Prix Clevelandu je v letošním seriálu…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Champ Car již druhý noční závod. Tento závod hostí na své půdě Clevelandské letiště.

24letý Francouz zajel v posledních čtyřech minutách páteční druhé kvalifikace dvě senzační kola, která mu vynesla toto umístění. Ve čtvrtek zajel nejrychleji Paul Tracy s časem 58,405s, kterého Bourdais překonal svým časem 58.365s.
Bourdaisovi se tento kousek povedl právě v době, kdy tým podepsal sponzorskou smlouvu se společností McDonald´s.

V době, kdy se Bourdais snažil o co nejlepší výkon, byl už Tracy v boxech, odkud sledoval zbytek kvalifikace. Tracy si byl vědom toho, že díky svému výsledku z první kvalifikace bude startovat z přední pozice na startu.

Tracy se v této druhé kvalifikaci musel předčasně vzdát boje o čas, protože díky kolizi ve čtvrté zatáčce byla vyvěšena červená vlajka, která kvalifikaci na nějakou dobu zastavila.

Třetí skončil také po skvělém výkonu španělský jezdec Oriol Servia s vozem Lola Cosworth týmu Visteon Patrick Racing. Čtvrtý skončil Bruno Junqueira a pátý Michel Jourdain junior.

Vítěz posledního závodu v Portlandu, Adrian Fernandez s vozem vlastního týmu Ferandez Racing se kvalifikoval až na 13. pozici.

Závod se pojede dnes (5. července 2003) na uměle osvětleném letišti v Clevelandu, kde se včera slavil Den nezávislosti. Při této příležitosti mohli návštěvnící a všichni účastníci závodu sledovat velkolepou podívanou v podobě ohromného ohňostroje, který ozářil většinu clevelandského nebe.


Vytisknout

Diskuze: Cleveland: Bourdais odstartuje v noci z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cleveland: 1. kvalifikace pro duo z Forsythe týmu - anotační foto

Cleveland: 1. kvalifikace pro duo z Forsythe týmu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud