Forsythe Racing ukončuje závodní činnost

iM3, 28. února 2008, 21:15 Google+

Forsythe Championship Racing, jeden z předních týmů série ChampCar, nečekaně ukončuje své aktivity na závodních tratích a stahuje se ze světa rychlých kol.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tracy, Paul

Tracy, Paul | foto: Forsythe Championship Racing

Sdílejte článek

Dnes bylo oznámeno, že stáj se zúčastní pouze podniku v Long Beach a pak za sebou zavře dveře. Důvodem jsou peníze, které nemohl tým najít. „Po třinácti letech soutěžení v CART a Champ Car World Series nebyla stáj schopna sehnat nezbytné sponzory, aby letos mohla závodit v IndyCar,“ zní oficiální stanovisko.

Tým založil v roce 1995 Gerry Forsythe, partnerem mu byl Barry Green, který je nyní spoluvlastníkem Andretti/Green v IRL. Dlouholetým pilotem stáje byl Paul Tracy, který je nyní bez angažmá. Nicméně uvedl, že chuť závodit má nadále. Ovšem bude si muset najít jiné působiště. „Věřím, že jsem jeden z nejlepších oválových závodníků v zemi. Se silným týmem bychom mohli být konkurenceschopní,“ řekl Tracy.

Forsythe několik let sponzorovala cigaretová společnost Player´s, ale po zákazu tabákových reklam se tým ocitl ve finanční tísni a Gerry Forsythe musel brát peníze z vlastní kasy.

Avšak vedení týmu si nechává malou naději. Přestože letos nejsou peníze, neznamená to, že nebudou ani v roce 2009. Pokud se jim podaří sehnat dostatečně dobrého sponzora a pomine zmatek související se spojením ChampCar a IndyCar, mohl by se Forsythe vrátit.
Vytisknout

Diskuze: Forsythe Racing ukončuje závodní činnost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Duno, Milka

Milka Duno získala místo v Dreyer & Reinbold

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud