Hornish a NASCAR, blízká budoucnost?

iM3, 15. října 2006, 11:31 Google+

Trojnásobný šampión Sam Hornish se po skončení sezóny IRL poohlíží po vyplnění dlouhé zimní přestávky. Jeho chtíč neustále závodit se zaměřil na nejsledovanější závody v Americe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Po nečekaném přívalu formulových jezdců do NASCAR se i Hornish vydal stejným směrem a dal si za cíl startovat v nejvyšší sérii, Nextel Cup. Roger Penske má v každé významné americké sérii automobilových závodů svůj tým a ani v NASCAR tomu není jinak. Hornish v současné době plánuje testování, které by ho připravilo na debut v Nextel Cupu.

Časopis Charlotte Observer uvedl, že Penske Racing bude Hornishe připravovat na rok 2008, kdy by měl absolvovat kompletní sezónu v Nextel Cupu. Hornish ještě letos ukáže své schopnosti ve dvou závodech série Bush na oválech v Phoenixu a Homesteadu.

V roce 2007 odjede v IRL všech 17 závodů za Penske Racing, přičemž ještě nastoupí v několika podnicích série ARCA, která je nyní domovem Juana Pabla Montoyi.

V důsledku rozšíření IRL na klasické závodní okruhy, nemůže být Hornishův tah velkým překvapením. Letošní šampión se netají tím, že zatáčky doprava nemá příliš v lásce a na jeho výsledcích to je i poznat. Sam Hornish je ukázkovým jezdcem, který se nejlépe cítí na oválech a na klasických tratích zaostává.

Foto: Ron McQueeney/IRL

Vytisknout

Diskuze: Hornish a NASCAR, blízká budoucnost?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Bruno Spengler odstartuje z Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud