IndyCar série bude testovat v Daytoně

iM3, 15. září 2006, 11:23 Google+

Teprve před týdnem skončil šampionát, ale už na konci záři se jezdci přesunou do Daytony na první testování po konci sezóny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sharp, Scott

Sharp, Scott | foto: Delphi Fernández Racing

Sdílejte článek

„Doufám, že se zde zdržíme pár týdnů a v budoucnu budeme moci díky teplému počasí využívat Daytonu na testování,“ řekl John Lewis, viceprezident Indy Racing League pro vývoj série.

„O Daytonu, hlavně o klopení zatáček bude velký zájem. Dále se podíváme, jak rychlý budeme na rovinkách a na přechod vozu z rovinky do klopení. Vytvořili jsme několik počítačových simulací jak se bude chovat vůz a pneumatiky,“ pokračoval Lewis.

Robin Braig, prezident Daytona International Speedway, je více než šťastný možností přivítat formulové vozy na oválu, který již hostí závody NASCAR, AMA a Grand Am.  IRL bude využívat více než čtyřkilometrovou variantu tratě, která hostí slavný závod Rolex 24 Hours. Dráha vynechává první dvě zatáčky a dál vede uvnitř oválu. Potom se u jezera Lloyd vrací na zadní rovinku a přes klopenou zatáčku zpět do cíle. Vozy IndyCar zpomalí na zadní rovince speciálně vybudovaná šikana.

Foto: Delphi Fernández Racing

Vytisknout

Diskuze: IndyCar série bude testovat v Daytoně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rice, Buddy

Nashville i v roce 2007

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud