GéTéčka budou tvrdit muziku v Daytoně

iM4, 25. ledna 2017, 08:00 Google+

Závod na 24 hodin v Daytoně už sice neplatí za první vytrvalostní závod sezony, tento primát vyfoukla Američanům již před dvanácti lety čtyřiadvacetihodinovka v Dubaji, nicméně Daytona stále patří do pětice nejprestižnějších vytrvalostních podniků planety.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Daytona International Speedway

Daytona International Speedway | foto: Ford Performance

Sdílejte článek

Nejinak je tomu i letos, kdy se uskuteční již pětapadesátý ročník tohoto floridského maratonu. A jak už to tak na konci ledna bývá, i tentokrát se na okruhu v Daytoně představí to nejlepší z nejlepších. Tovární i netovární týmy povolávají ty nejlepší jezdce, kteří jsou k dispozici a obě třídy vozů GT tak opět nabídnou souboje těch největších es.

Velký zájem bude, jak jinak, o třídu GTLM, kde se sejde hned 11 továrních posádek. Vloni v této třídě rozhodlo neskutečných 0,034 sekund a tým Corvette Racing navíc slavil double. Nedá se predikovat, jaký rozdíl bude mezi prvním a druhý v cíli letos, nicméně již teď je jasné, že nás čeká opět pořádně našlapaný souboj o vítězství.

Jako osamělí bojovníci si budou nejspíše připadat Toni Vilander s Giancarlem Fisichellou a Jamesem Caladem, kteří jako jediní budou hájit ve třídě GTLM čest značky Ferrari. Proti čtyřem vozům Ford to bude mít trojice s číslem 62 velmi obtížné, obzvlášť když vozy s modrým oválem ve znaku ovládly kolektivní testy na začátku roku.

img-responsive

Daytona International Speedway | foto: Porsche

Ostře sledovaný bude taktéž závodní debut nového Porsche se špičkovými posádkami. Pro hvězdu GT závodů Laurense Vanthoora to bude navíc první závod se stuttgartským speciálem.

Nejvíc posádek se letos představí ve třídě GTD. V počtu sedmadvaceti vozů se pak jen těžce hledají favorité, protože co vůz, to skvělí jezdci a top týmy. Bleekemolen, van Gisbergen, Long, Müller, Bergmeister nebo Lamy, to je jen stručný výčet největších hvězd, které budou krotit vozy třídy GT3.

I třída GTD pak zažije několik premiér. Novozélanďan Shane van Gisbergen poprvé usedne za volant Mercedesu AMG GT3 a na americké půdě dojde také k závodním debutům vozů značek Lexus a Acura.

Volné tréninky začínají již ve čtvrtek 26. ledna a odpoledne tamního času budou na řadě kvalifikace pro všechny čtyři kategorie. Na pátek je naplánován poslední trénink a v sobotu 28. 1. v 20:30 SEČ bude odstartován 55. ročník čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně.

Seznam přihlášených naleznete ZDE.

Vytisknout

Diskuze: GéTéčka budou tvrdit muziku v Daytoně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rolex 24 at Daytona

Slavná 24hodinovka v Daytoně přivítá světovou elitu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud