Sam Hornish očekávaným vítězem kvalifikace

iM3, 21. května 2006, 17:04 Google+

Do 90. ročníku závodu 500 mil Indianapolis odstartuje z prvního místa poprvé v kariéře Sam Hornish Jr. z týmu Penske. Své nejrychlejší kolo zajel průměrnou rychlostí 368.516 km/h.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Před rokem si přál startovat z předních řad a nakonec zajel druhý nejrychlejší čas. „Letos jsem věděl, že bych byl zklamán, kdybych nezískal pole-position,“ komentoval svůj úspěch Hornish.

Rokem 2006 zavedlo vedení Indianapolis nové pravidlo v podobě tří pokusů o nejlepší kolo, tím druhým nejlepším byl Helio Castroneves, týmový kolega Hornishe. Stáj Chipa Ganessiho si rozdělila třetí a čtvrté místo – Dan Wheldon; Scott Dixon.

Nejpočetnější tým 90. ročníku Indy 500 je bezpochyby Andretti Green Racing. Pětice vozů zkoušela své štěstí, přičemž nejlepším pilotem byl Tony Kanaan, který zajel pátý čas. Rodinný souboj Andrettiovců vyšel ve prospěch mladšího Marca, který porazil svého otce Michaela. Nadějný mladík se jako první nedostal přes hranici průměrné rychlosti 360 km/h, přesto mu to stačilo na deváté místo. „Jsem strašně šťastný. Byly to pro mě ta nejdelší tři kola v mém životě, ale chlapci udělali skvělou práci a poskytli mi výborný vůz,“ hýřil štěstím mladý Marco. Bývalý týmový kolega Ayrtona Senny, Michael Andretti bude startovat ze třinácté pozice. Brian Herta a Dario Franchitti odstartují ze 16., resp. 17. pozice.

Danica Patrick byla nejrychlejším pilotem týmu Rahal Letterman Racing a překvapivě obsadila desáté místo. „Čím lepší auto je, tím je vše jednodušší. Jízda byla lehká, pravděpodobně to byla čtyři nejlehčí kola za poslední měsíc,“ dodala Danica.

O poslední 33. místo na startovním roště se dnes utkají další jezdci, kteří neuspěli v hlavní kvalifikaci do závodu.

foto: Ron McQueeney/IRL

Vytisknout

Diskuze: Sam Hornish očekávaným vítězem kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Oschersleben: Kristensen vítězstvím do čela

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud