Zakotví Mikkelsen u Citroenu?

Tomáš Musil, 13. září 2008, 22:30 Google+

Andreas Mikkelsen, jedna z největších budoucích nadějí WRC, otestoval Citroen C4 WRC. Je to znamení na příští rok anebo se rozhodne pro Subaru či Ford?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: www.andreasmikkelsen.com

Sdílejte článek

Teprve devatenáctiletý Mikkelsen se letos účastní kromě Norského šampionátu, kde bojuje s Madsem Ostbergem i osmi podniků WRC s vozem Ford Focus RS WRC 07 a po řadě velmi dobrých výsledků, ze kterých bylo nejlepší páté místo ve Švédsku, se už začíná připravovat na sezonu příští. V té už by se mohl účastnit jako jezdec továrního týmu. Jestli jím však bude Citroen, který měl možnost ve čtvrtek otestovat, však sám Mikkelsen ještě neví. Při testování se svezl se dvěma vozy C4. Jeden, původně Conrada Rautenbacha z Německé rally, vyzkoušel na asfaltu, kde odjel zhruba 80km a druhý vůz Urmo Aavy z Novozélandské rally otestoval na šotolině, kde nastřádal 60km.

“Jednu věc můžu říct rovnou. Na asfaltu se toto auto chová fantasticky. Řízení je precizní, auto drží jak přilepené, zatáčky se projíždějí jedna báseň. Na šotolině to však bylo také velmi dobré, i když už ne tak, jak na asfaltu. Když by se však trochu změnilo nastavení, mohlo to být ještě lepší, já obecně totiž preferuju měkčí nastavení pružin, tyto však byly celkem dost tuhé. Celý život jsem řídil Fordy, proto si myslím, že tohle je něco, co by se mělo také vyzkoušet.”

Po testování však dodal, že ani o sám zatím neví, co bude příští rok: “Zatím není nic rozhodnuto. Proto jsem chtěl zkusit tento vůz, abych věděl, jak funguje a zároveň poznal tým. Ještě mě čekají schůzky s Fordem a Subaru, tak že až pak budeme přemýšlet o možnostech, jak a kde pokračovat příští rok. Zároveň je však velmi nepravděpodobná možnost, že bych se připojil k týmu Adaptaná. Samozřejmě je to jedna z možností, ale momentálně to není můj hlavní cíl. Doufám, že se všechno během jednoho nebo dvou měsíců vyřeší.“
Vytisknout

Diskuze: Zakotví Mikkelsen u Citroenu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Béreš, Jozef

Víťazstvo Béreša jr. na súťaži TEMPUS RALLY

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud