Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Tomáš Plachý, 2. dubna 2024, 12:43 Google+

Téměř stovka posádek se registrovala ke startu 42. ročníku KOWAX Valašská rally ValMez. Jezdcem s prioritou FIA bude na startu valašský René Dohnal, který se v loňské sezóně stal šampiónem European Rally Trophy. Dále je mezi přihlášenými osm dvojic s národní prioritou, včetně dvou zahraničních. Valaška se letos odjede o víkendu 6. – 7. dubna 2024.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Valašská rally pro letošní ročník zůstala ve strukturách FIA CEZ rally a Historic rally, což se s blížícím začátkem sezóny u našich sousedů podepsalo na zajímavé zahraniční účasti v čele s úřadujícím slovenským šampiónem Jaroslavem Melichárkem a zkušeným Polákem Jaroslawem Koltunem. Od našich severních sousedů dorazí i Lukasz Kotarba či Jakub Matulka, ze Slovenska se dále můžeme těšit na Vladimíra Hanuše.

I přes toto zahraniční zpestření startovní listiny musíme hledat favority na absolutního vítěze Valašky mimo pravidelných účastníků Autoklub Rallysprint Série a Poháru 2+. Řada předních českých týmů totiž Valašku využije jako poslední ostrou přípravu před startem českého šampionátu na Šumavě. Jména Jana Kopeckého, Dominika Stříteského, Adama Březíka, Erika Caise, Aleše Jiráska či Martina Vlčka asi není třeba detailněji představovat. Nejen na ně, ale i na další přihlášené posádky čeká 70 km rychlostních zkoušek na šesti testech ve Zlínském a Moravskoslezském kraji (formát 3 „erzety“ dvakrát). Závodit se bude na úsecích Straník, Lešná a Velká Lhota.

„Jsem moc rád, že nám posádky zachovaly důvěru a míří opět na start Valašky. Startovka je na poměry sprintrally více než skvělá a i to nás pomáhá v usilovné přípravě soutěže. Věříme, že vše zvládneme na jedničku a Valaška se opět vrátí mezi dvoudenní podniky v plné parádě,“ říká nový ředitel KOWAX Valašské rally ValMez Jakub Vaněk.

Mezi špičkou „dvoukolek“ v rámci Rallysprint Série budou konkurenty Reného Dohnala Jan Dohnal, Patrik Rujbr, Jaroslav Petráš, Kryštof Zpěvák a mnoho dalších. V rámci více než desítky dvojic registrovaných do RSS v rally historických automobilů zaujmou jména Matěje Kamence, Martina Černého a Martina Klepáče.

KOWAX Valašská rally ValMez i letos zamíří do reprezentativních prostor Valašského Meziříčí. Na náměstí proběhne v sobotu od 17 hodin představení posádek, v neděli pak po 15. hodině vyhlášení výsledků závodu. Na tyto ceremoniály zveme všechny obyvatele ValMezu i příznivce rallysportu, vstup bude samozřejmě bezplatný. Administrativní a technická přejímka proběhne v Autocentru Lukáš, servis bude umístěn v areálu valašskomeziříčské společnosti DEZA.

První možnost spatřit závodní auta při rychlé jízdě budou mít fanoušci v sobotu na testovací RZ Městská (16:30 – 19:30 hod), která se bude křížit s průběhem představení posádek. Na jezdce z čela startovní listiny, kteří se přihlásí k účasti na shakedownu, bude vyhrazen čas mezi 18:30 – 19:30 hod. Shakedown se uskuteční v oblasti bývalé městské RZ ValMez, tedy v okolí zimního stadionu a plaveckého areálu. Na tuto podívanou už bude vstup zpoplatněn (80 Kč), stejně jako k tratím RZ Straník, Lešná a Velká Lhota (50 Kč / vstup).

„Pro fanoušky jsme na oba dny připravily permanentku za cenu 120 Kč, která bude v prodeji na čerpací stanici Shell ve ValMezu a při vstupu na shakedown. Ta vám umožní i návštěvu servisu. A jistě vítaným bonusem bude i bezplatný voucher na kávu od valašskomeziříčské pražírny JDE (Jacobs Douwe Egberts). Stánek bude pro diváky umístěn po celou dobu konání RZ Městská v diváckém místě (MB) u kruhového objezdu, u plaveckého bazénu,“ láká k účasti na testovací zkoušce předseda organizačního týmu KOWAX Valašské rally ValMez Jaromír Tomaštík.

Informačním kanálem 42. KOWAX Valašské rally ValMez bude tradiční internetová stránka www.valasskarally.cz. Informace k soutěži lze získat rovněž na facebookovém profilu soutěže Valašská Rally ValMez, pro posádky bude k dispozici aplikace Sportity s heslem Valaska2024.

Vytisknout

Diskuze: Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud