Jen technické problémy je připraví o vítězství

Daniel Šupa, 12. června 2003, 00:35 Google+

Eso v rukávu Audi, vítěz 3 posledních ročníků závodu 24 hodin Le Mans, Frank Biela soudí, že Bentley může přijít o vítězství pouze technickými problémy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Biela letos startuje, při nepřítomnosti továrnou Audi podporovaného týmu Joest Racing, za britskou stáj Audi Sport UK. Speciály Bentley Speed 8 mají dle německého jezdce nad vozy Audi rychlostní převahu, která je však placena komplikovanějším servisem v boxech. Je navíc pravděpodobné, že budou zelené vozy potřebovat více pneumatik, neboť dle předpisů jedou na nižším dezénu.

„Pokud se podaří týmu Bentley projít skrz 24 hodinový závod bez výraznějších technických potíží, pak jsem si docela jistý tím, že nemáme mnoho šancí na jejich porážku. Jsou rychlejší jak my, tak to zkrátka je,“ prohlásil před první kvalifikací loňský vítěz.

Jezdec se však nevzdává: „My jsme dokázali vyhrát tenhle závod třikrát po sobě a vždy jen s minimálními problémy. Není důvod, proč bychom je měli mít letos. Vůz je stejný, motor také a budeme opět dobře připraveni, stejně jako vždy. Boxy mohou výrazně ovlivnit závod, spolehlivost je totiž klíčem k vítězství v takovém závodu, jakým je 24 hodin Le Mans.“

Podle Biely má Bentley na rovném úseku o 15-20 km/h vyšší rychlost. „To je hodně, neboť na okruhu je přinejmenším pět nebo šest dlouhých úseků, kde budou výrazně získávat. Dle mého budou budovat náskok právě tady,“ dodal Frank Biela, který odhadl, že by tak časový rozdíl na jedno kolo mohl být někde mezi 2,5 až 4 vteřinami na kolo.

Vytisknout

Diskuze: Jen technické problémy je připraví o vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge bude v Le Mans útočit na vítězství třídy GTS - anotační foto

Enge bude v Le Mans útočit na vítězství třídy GTS

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud