Vietoris: Tohle byl téměř perfektní víkend

iM2, 10. května 2013, 09:33 Google+

Jezdec Mercedesu, Christian Vietoris, popisuje svůj výkon na úvodním podniku DTM na Hockenheimringu jako téměř perfektní. Němec byl konkurenceschopný po celý víkend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

V kvalifikaci bojoval o pole position, ze svého C-Klasse AMG DTM však nedokázal vytěžit maximum v jednom měřeném kole, a tak startoval ze 3. místa. Start se mu moc nepovedl, navíc začínal na pomalejší sadě pneumatik Prime. V důsledku se propadl až na 11. místo. Díky skvělému výkonu, který jezdec týmu HWA podal, se však dokázal propracovat zpět na místo, ze kterého startoval. 3. místo je jeho nejlepším výsledkem v DTM.

"V sobotu v noci jsem hodně přemýšlel o pneumatikách. Já jsem startoval na tvrdých, zatímco skoro všichni kolem mě měli měkké. Došel jsem k závěru, že v prvních několika kolech se asi propadnu dozadu. To se také stalo.

Vloni se mi start do sezony nepovedl, a tak je velmi pozitivní získat takový výsledek letos na začátku roku. Se závodem jsem docela spokojený a víkend celý pro mě byl téměř perfektní." Christian Vietoris na tiskové konferenci po  závodu souhlasil se svými dvěma přemožiteli od BMW - Farfusem a Wernerem, že zavedení DRS a pneumatik Option zatraktivnilo závody i pro jezdce.


Vietoris před Paffettem

"Bylo velmi obtížné udržet si přehled o tom, jak na tom vlastně v průběhu závodu jste. Můj tým to ale zvládl a neustále mě informoval o moji pozici i o potřebných časech. My jezdci teď máme mnohem více práce ve voze. Nesmíme zničit pneumatiky, neustále sledujete také zrcátka, jestli není někdo za Vámi, kdo má DRS a pneumatiky Option. Letos to bude velmi obtížné."

Vytisknout

Diskuze: Vietoris: Tohle byl téměř perfektní víkend

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Werner, Dirk

Werner: O podium jsem v zimě sníval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud