Český mladík pozván na testy DTM

iM2, 20. ledna 2009, 21:06 Google+

Tomáš Kostka absolvoval před koncem loňského roku velice úspěšné testy. Kostka testoval moderní speciál Audi DTM na okruhu Almeria ve Španělsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Legge, Katherine

Legge, Katherine | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tomáš Kostka byl na dosud neznámém okruhu Almeria na jihu Španělska hostem u týmu Futurecom - TME a dostal k dispozici jednu z nejnovějších evolucí Audi A4 DTM. Spolu s ním zde testovali také další piloti, jako například Bertrand Baguette, Sergej Afanasijev, Christian Bakkerud, Christopher Haase a další. Výkon mladého pilota BRT a loňského sprintového šampióna v českém mistrovství hodnotil velice pozitivně i technický ředitel stáje Futurecom - TME Boris Bermes. "Tomášovo zdejší vystoupení bylo velice profesionální a slibuje hodně zajímavé výsledky při lednovém vyhodnocování získaných datových výstupů," řekl Bermes.

"Pro Tomáše to byla určitě další důležitá zkušenost se špičkovou technikou AUDI z DTM a jsme šťastní, že nám partneři z AUDI Sport a stáje Futurecom - TME poskytli tuhle šanci," nechal se slyšet manažer BRT Petr Najman.

Sám pilot si nové zážitky také velice pochvaloval. "Především bylo hodně zajímavé porovnat rozdíly mezi touto evolucí speciálu AUDI a tou předchozí, se kterou jsem absolvoval sezónu doma. Ten pokrok je obrovský co se týče motoru, akcelerace, podvozku i brzd. Úplně nová pro mě byla i trať na Almerii. Je opravdu hodně technická a to mám rád. Testování jsem si opravdu užil," řekl Tomáš Kostka.

tisková zpráva: brt.cz
Vytisknout

Diskuze: Český mladík pozván na testy DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

14. etapa - Dakar 2009

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud