Di Resta: Budu hrdý na tátův úsměv

iM2, 27. ledna 2011, 21:56 Google+

Paul di Resta je novým týmovým kolegou Adriana Sutila ve Force India. Vedle Lewise Hamiltona a Jensona Buttona bude třetím Britem na roštu formule jedna. Na svých bedrech cítí tíhu odkazu úspěšných předchůdců, ale nemá strach, že by jim udělal ostudu. Spíš naopak.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Čtyřiadvacetiletý Skot loni oblékal barvy Force Indie jako testovací jezdec týmu. Letos povýší na závodního pilota a stane  po Sutilově boku místo Vitantonia Liuzziho. Di Resta věří, že pro něj znalost poměrů v týmu bude do začátku výhodou.

„Tým znám pochopitelně velmi dobře, chápu, jak lidé pracují, rozumím systému a procesům. To mi dává opravdovou výhodu, protože se budu jen zlepšovat, místo abych se učil od začátku. Budu také znát některé z okruhů díky svým pátečním jízdám,“ pochvaluje si di Resta a dodává, že lepší startovní pozici by si jen těžko mohl přát.

Skotovým kolegou bude vedle zkušeného Adriana Sutila také třetí jezdec Nico Hülkenberg. Loňský debutant se ve Williamsu předvedl jako velmi rychlý závodník. Přesto nemá di Resta strach, že se mezi Sutilem a Hülkenbergem neprosadí.



„Mít dva týmové kolegy, kteří už závodili v F1, je veliká výhoda. Máte vedle sebe lidi, kteří znají tratě, rozumí tomu a ví, jak se s různými situacemi vypořádat, což získáte jedině závoděním. Doufám, že já budu moci přinést nějaké zkušenosti ze svých loňských výjezdů, své znalosti týmu a odlišného pohledu na věc. Myslím, že se budeme doplňovat,“ řekl di Resta.

Mladý závodník dodává, že se mu získáním angažmá v týmu splnil dětský sen. „Stát se pilotem formule jedna bylo mojí dlouhodobou ambicí, něčím, po čem jsem toužil od prvního usednutí do motokáry. Dosáhnout toho je úžasný pocit,“ přiznává skotský jezdec.



Prvního závodu v Bahrajnu se nemůže dočkat. Těší se také na to, že s ním jeho štěstí bude sdílet i rodina.

„Dá se říct, že můj táta pracoval stejně tvrdě jako já, aby k tomuto mohlo dojít. Až se postavím v Bahrajnu na rošt, jeho úsměv mě naplní velkou hrdostí,“ říká Paul di Resta.

(Lucie Vyčichlová, f1news.cz)
Vytisknout

Diskuze: Di Resta: Budu hrdý na tátův úsměv

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Di Resta odchází z DTM, bude jezdit v F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud