Naši jezdci překvapili zkušenou konkurenci

Daniel Šupa, 14. října 2004, 14:46 Google+

Posádka Vonka / Konopka bojovala při premiéře v Dubaji nejen se soupeři, ale i s velkým horkem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Konopka/Vonka

Konopka/Vonka | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Tentokrát jsme na LG Super Racing Weekend museli cestovat dost daleko, až do Spojených Arabských Emirátů. Samotný závod se konal na úplně novém okruhu umístěném přímo v poušti, blízko Dubaje.

Teplota 45°C a 90% vlhkost vzduchu byly největší soupeři tohoto závodu. To se projevilo nejen během závodu, ale i po něm, kdy několik jezdců odvezly do nemocnice sanitky díky kolapsům z přehřátí organismu. Naši jezdci ale byli neuvěřitelní. Jan Vonka a Miro Konopka dokázali něco, nad čím kroutí všichni hlavou ještě teď. Podařilo se jim dodržet strategii, kterou používáme při každém závodě v sestavě 2 jezdců - 1 zastávka v boxech přesně v polovině závodu. Takže každý vydržel v autě celou hodinu a půl! Vzhledem k podmínkám je to opravdu zázrak, že nebyli mezi těmi jezdci, které museli ošetřit lékaři již po 30 minutách jízdy.

Do cíle dojel Jan Vonka na 9. místě ve skupině N-GT a 20. místě absolutně. Považujeme to za pěkný výsledek, i když jsme se v celkovém pořadí o 1 místo propadli. Důležité ale je, že jsou jezdci v pořádku a že jsme nasbírali hodně zkušeností, které se budou již brzy hodit. Stejné, možná i horší podmínky nás totiž čekají za 3 týdny v čínské Zhuhai, takže se na ně budeme snažit připravit koupí specielního systému chlazení upevněného přímo v overalu jezdců. Důležité je i větší množství tekutin.

Těžká práce týmu byla odměněna dnem volna, koupáním v Perském zálivu a možností shlédnout největší krásy Dubaje. Vedení týmu se pak zúčastnilo závěrečné recepce LG SRW, jelikož závodem v Dubaji celý seriál končí. Závod v Číně je záležitostí pouze "gétéček".

Snad tedy využijeme zkušeností ze Spojných Arabských Emirátů a závod v Číně zvládneme minimálně stejně dobře.


Zdroj: Tisková zpráva Vonka Racing
Foto: DPPI / FIA GT
Vytisknout

Diskuze: Naši jezdci překvapili zkušenou konkurenci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jeannette/Saelens

Porsche a Ferrari mají novou konkurenci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud