Monza: Smůlu měl Aston, štěstí Corvette

Daniel Šupa, 18. května 2008, 16:52 Google+

MONZA - ZÁVOD; Pohodlný náskok Astonu Martin stáje Jetalliance a cestu k vítězství ukončila v polovině závodu vlastní chyba a následná nehoda. Situace využil rychlý Corvette Z06 týmu Selleslagh. Oba vozy Mosler českého týmu italský závod ve své třídě G2 nedokončily.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bouchut/Maassen

Bouchut/Maassen | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Bouchut využil zaváhání vítěze kvalifikace Müllera a ujal se vedení startovního pole, ale ještě v průběhu prvního kola se Němec s Astonem ujal znovu vedení. Bouchut navíc klesl ještě i za Simonsena v dalším Astonu Martin, tentokrát týmu Gigawave. Dán však ve slavné Parabolice chvíli nato chyboval a Corvette šel znovu na druhé místo.

Vedoucí Müller zvyšoval postupně svůj náskok před redukovaným polem třídy GT1, mnozí favorité totiž startovali ze zadních pozic po deštivé kvalifikaci a stálo je hodně času, než se propracovali přes pomalejší konkurenty z třídy GT2. S pohodlným náskokem vyměnil vedoucí Aston posádku, ale Lichter-Hoyer nezvládl situaci a kolidoval s Deletrazem, oba museli závod vzdát.

Vedení tak spadlo do klína Bouchutovi s Maassenem, kteří komfortní náskok proměnili v cenné vítězství. Druhé Maserati pilotované Negraem a Ramosem ztratilo přes 24vteřin, třetí byl Aston Martin posádky Simonsen/Peter.

Silný výkon předváděl Gollin, jenž se probil skrze celé startovní pole na třetí pozici, ale patnáct minut před koncem závodu musel ještě týmový kolega Hezemans dotankovat těžce hnanou a proto řádně žíznivou Corvettu a souboj o pódium prohráli.

Velmi cenné vítězství se zrodilo ve třídě GT2, kde vítěz kvalifikace dokončil potupnou prohru domácímu Ferrari. Porsche, odvěký soupeř maranellských, pilotované Collardem vyhrálo, ale jen o deset vteřin. Své na skutečnosti sehrál i bratrovražedný souboj vozů Ferrari, jenž hrál do not právě vedoucímu Porsche.

Klasifikace závodu:

Celkové pořadí

Třída GT1 jezdci:

Třída GT1 týmy:

Třída GT2 jezdci:

Třída GT2 týmy:

Vytisknout

Diskuze: Monza: Smůlu měl Aston, štěstí Corvette

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

di Resta nedal Audi šanci a poprvé vyhrál

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud