di Resta nedal Audi šanci a poprvé vyhrál

Daniel Šupa, 18. května 2008, 15:37 Google+

LAUSITZRING - ZÁVOD; Paul di Resta využil nejvýhodnější pozice na startu a v dalším průběhu závodu využil své rychlosti i taktiky ke svému prvnímu zaslouženému vítězství. Audi sice Mercedesy dnes přečíslilo, ale Scheiderovi na útok nezbyl čas. Třetí místo získal obhájce titulu Ekström.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Start přinesl napínavý duel o první pozici, když do první zatáčky najížděl po vnitřní straně Spengler a na vnější di Resta, jezdci tovární stáje Mercedesu H.W.A., za nimi se seřadili piloti Audi. Souboj ustál vítěz kvalifikace a Spengler naopak začal ztrácet a brzdil rychlejší Audi, čehož vedoucí di Resta využil pro získání slušného náskoku, který kontroloval až do konce závodu.

Ještě v prvním kole měl znovu smůlu Kristensen, kterého poslal do hodin a na konec startovního pole příliš ambiciózní Premat s rok starým Audi. Spengler dokázal vzdorovat rychlejším soupeřům, ale v boxech se rozdílná forma projevila poklesem na šesté místo, díky čemuž se za di Restu posunuli Scheider, Ekström, Tomczyk i Green.

Vedoucí muž průběžného pořadí Scheider byl v další fázi závodu sice nejrychlejší, ale vedoucí di Resta kontroloval zkušeně a s přehledem ztenčující se náskok až pod šachovnicovou vlajku a zisk prémiového vítězství v DTM.

Na dalších pozicích se změny nekonaly, Bernd Schneider získal dva body za sedmé místo a poslední bod ukořistil v bratrovražedném souboji vozů Audi specifikace 2007 Premat, když poslední zastávkou přišel o tuto pozici Rockenfeller, před nějž se dostal ještě Jarvis.

V čele hodnocení jezdců je i nadále Timo Scheider, přičemž dnešní vítěz ztrácí jen tři body. Další závod bude hostit městský okruh Norisring za šest týdnů.

Pro shlédnutí průběžného pořadí po čtvrtém závodě klikněte zde.

Vytisknout

Diskuze: di Resta nedal Audi šanci a poprvé vyhrál

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

GP Francie v LeMans opět pro Rossiho

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud