Sezona 2003 startuje o víkendu

Daniel Šupa, 31. května 2003, 01:57 Google+

Již o nadcházejícím víkendu se na španělském okruhu Catalunya rozezní motory účastníků další, v pořadí již 7 sezony šampionátu vozů FIA GT. Přinášíme vám krátký průřez startovním polem silnější třídy GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

V nejsledovanější třídě GT se zúčastní letošního ročníku 13 týmů a na startu by mělo být 18 vozů, jež doplní početné startovní pole třídy N-GT, ve které se mimo jiné představí český tým MENX s vozem Ferrari 360 Modena a jezdci Tomášem Engem a Robertem Perglem.

Do bojů o titul zasáhne pět značek. Kromě již známých vozů Chrysler Viper GTS-R, Lister Storm a Ferrari 550 se nově představí Saleen S7-R a Porsche 911 GT2. Přestože loni nakonec v dramatickém finále zvítězil tým Larbre Competition s vozem Chrysler Viper, bude jich v letošním roce na startu jen 5. Přesto si týmy s těmito vozy slibují, že šance na vítězství neklesly, neboť vůz je velmi spolehlivý a prošel přes zimu modifikacemi.

Lister Storm bude zastoupen ve startovním poli 3krát, kromě dvou továrních vozů Lister Racing se objeví jeden soukromý vůz v barvách týmu Creation Autosportif a za jeho volantem se bude střídat bývalý jezdec továrního týmu Verdon-Roe.

Generální útok na přední pozice se čeká především od vozů Ferrari 550, kterých by se mělo na start postavit 6! Loni zvítězily ve 4 závodech a pětkrát stály na pole position. Navíc by měl být model 550 v polovině roku nahrazen novým vozem Ferrari 575 Maranello.

Tým Graham Nash Motorsport je velkým otazníkem. Vozy Saleen S7-R na svoji premiéru ve FIA GT teprve čekají a jediné Porsche v silné třídě nasadí znovunavrátivší se tým Proton Competition, jenž zvítězil v úvodním ročníku série v roce 1997.

Letošní rok slibuje obzvláště zajímavý průběh, silná a vyrovnaná konkurence pak ostré souboje na trati, jak to ale bude ve skutečnosti ukáže až blížící se víkend…
Vytisknout

Diskuze: Sezona 2003 startuje o víkendu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Více vozů Lister Storm v seriálu FIA GT - anotační foto

Více vozů Lister Storm v seriálu FIA GT

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud