Jarek Janiš testoval v továrním týmu Mercedesu

ar1, 16. července 2003, 00:12 Google+

Jarek Janiš úspěšně zvládnul testy Mercedesu DTM v továrním týmu HWA, které proběhly v pondělí na německém okruhu Lausitzring.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Laťku mu nasadil vedoucí muž letošního šampionátu a bývalý jezdec F1 Bernd Schneider.


Janiš byl v pondělí ráno na chvíli divákem, do testovacího vozu usednul Bernd Schneider, dlouholetý jezdec továrního týmu a několikanásobný šampion, který vyzkoušel nastavení a jeho čas byl později také Janišovým měřítkem. Po zbytek dne pak už vůz patřil Janišovi, zatímco Schneider dále testoval se svým vozem. Český jezdec vyšel ze srovnání s esem továrního týmu se ctí, když při stejné konfiguraci vozu zaostal o pouhé tři desetiny sekundy.

Jarek Janiš: ¨„Myslím si, že testy dopadly velmi dobře, já jsem byl spokojen a totéž mi říkal hlavní inženýr. Jízdy nebyly zaměřeny jen na rychlost, ale inženýři hodnotili také komunikaci a zpětnou vazbu. Samozřejmě se sledovaly i časy, měřítkem byl ranní Schneiderův čas. Při stejné konfiguraci vozu a pneumatik jsem zaostal o tři desetiny sekundy a to už bylo o dost tepleji (což trať obvykle zpomalí). Když jsem měl možnost vyzkoušet nové gumy, tak jsem byl o osm desetin rychlejší, jenže čas na starších a nových gumách nejde moc srovnávat. S autem jsem se rychle sžil, určitě mi hodně pomohly starty na českých okruzích, a o to rychleji jsem se mohl učit okruh. Pokud jde o přístup týmu, zcela odpovídal mým představám – jsou to profesionálové každým coulem a zázemí Mercedesu je znát.“


Tisková zpráva www.jarek-janis.cz
Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš testoval v továrním týmu Mercedesu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Lamborghini blízko debutu - anotační foto

Lamborghini blízko debutu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud