Ekström první, zraky upřeny na boj o titul

Daniel Šupa, 24. října 2009, 22:45 Google+

HOCKENHEIMRING - KVALIFIKACE; Ačkoliv dnes dvojnásobný šampion Mattias Ekström z továrního týmu Audi vybojoval pro zítřejší finálový závod sezony pole position, oči většiny fanoušků jsou upřeny na duo bojující o titul šapiona. Gary Paffett porazil obhájce titulu Timo Scheidera.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Švéd dnes podal dominantní výkon a porazil oba adepty na titul. Veškerá pozornost se ale logicky soustřeďuje právě na ně. Lídr šampionátu a obhájce Scheider má náskok sedmi bodů a jasnou strategii pro zítřejší velké finále: „Určitě nebudu zbytečně riskovat, pokusím se o dobrý start a přežít první kolo bez úhony. Cílem je první pětka a bezproblémový závod."

Jeho rival má přirozeně o něco horší výchozí pozici. Díky pravidlům s handicapovými závažími jsou Mercedesy specifikace 2009 tentokrát o deset kilogramů těžší a šampion z roku 2005 nemůže jet v žádném případě na jistotu. „Byli jsme těžší než Audi, jsem spokojený, odvedli jsme s ohledem na naši jarní formu výbornou práci. Vůz byl velmi dobrý."

Ve druhé řadě doplní Scheidera druhý nejrychlejší Mercedes v rukou di Resty. Další pozice obsadí Kristensen, jenž nastoupí k poslednímu závodu v DTM, Jarvis a Tomczyk. Velmi dobrým výkonem se prezentoval Engel s rok starým Mercedesem.

Velkou chybu dnes učinili stratégové tovární stáje Mercedesu, když Spengler zůstal v první části kvalifikace v garáži a soupeři se zlepšili natolik, že se jeho bezpečný náskok ukázal nedostatečným.

Start bude zítra jistě stěžejní a bude zajímavé sledovat, zda sáhne Audi po pro ně typických  strategických manévrech, které by měly pomoci Scheiderovi do čela závodního pole.

Vytisknout

Diskuze: Ekström první, zraky upřeny na boj o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Smrž obsadil v superpole devátou příčku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud