Dvojnásobný šampion Scheider končí v DTM. Co rozhodlo?

iM2, 15. října 2016, 21:43 Google+

Jezdec týmu Audi Sport, Timo Scheider, dnes navečer na tiskové konferenci na Hockenheimringu oznámil, že po zítřejším závodu DTM ukončí svoji kariéru v DTM. Stalo se tak poté, co Audi potvrdilo, že by s Němcem neprodloužilo stávající smlouvu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Timo Scheider v DTM končí!

Timo Scheider v DTM končí! | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec týmu Phoenix v DTM strávil 16 let, když zde debutoval v roce 2000 s Opelem. V roce 2005 si dal pauzu,. když závodil ve FIA GT a také v A1 GP za Německo, a pak se do série vrátil s Audi, jejíž barvy hájil až do dnešních dnů. V letech 2008 a 2009 dokázal získat titul mistra DTM. Během své bohaté kariéry dokázal vyhrát sedm závodů této německé série a získat jedenáct pole positions. 

"Před dvěma dny jsem dostal telefonát, že můj kontrakt s Audi nebude prodloužen. Jsem tu tedy proto, abych vám řekl, že končím. Je to jeden z nejemocionálnějších momentů v mém životě, po 16 letech v DTM. Po dvou tilulech a spoustě pozitiv a negativ, které ze mě udělaly osobu, kterou jsem teď," říká Timo Scheider.

img-responsive

Tima Scheidera příští rok už v DTM neuvidíme | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří byli součástí mé kariéry, počínaje výrobci a výrobcem, pro kterého jsem teď jezdil 11 let, Audi, které mě udělala dvojnásobným šampionem v letech 2008 a 2009 se sedmi vítězstvími a vítězstvím na 24 hodinovém závodu. Dnes to musím oznámit s potěšením na jednu stranu, ale s trochou smutku na druhou. Zítra se zúčastním svého posledního závodu DTM."

Asi nejhoším časem kariéry Němce v DTM byl loňský závod na Red Bull Ringu, kde došlo ke známému skandálu "Timo, schieb ihn raus!". Tehdy sportovní šéf Audi, Dr. Wolfgang Ullrich, požádal svého jezdce, aby vystrčil z trati Pascala Wehrleina. Tehdy dostal Scheider za manévr pro jeden závod stopku. Za neproloužením kontraktu se Scheiderem může být také uvažovaná redukce startovního pole v DTM, když by příští rok mohly všechny značky nasazovat pouze 6 jezdců. Scheider by mohl zamířit do MS v rallycrossu (WRX), kde se už zúčastnil dvou závodů a v plánu má také finálový závod šampionátu na konci listopadu v Argentině.

Vytisknout

Diskuze: Dvojnásobný šampion Scheider končí v DTM. Co rozhodlo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Audi R18 e-tron quattro posádky Oliver Jarvis, Lois Duval, Lucas Di Grassi odstartuje do závodu z poleposition

Fuji: V kvalifikaci triumfovalo Audi, Toyotám patří druhá řada

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud