Mapa dráhy v Sao Paulu oficiálně zveřejněna

iM3, 26. ledna 2010, 18:14 Google+

Na bližší informace o úvodním závodu sezóny 2010 jsme čekali velmi dlouho. Nejprve bylo oznámeno, že nový ročník zahájí Brazílie, pak se dlouho spekulovalo nad hostujícím městem, po dohodě se Sao Paulem fanoušci čekali na mapu dráhy. Nyní jsme se konečně dočkali.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Ačkoliv mapa dráhy v ulicích města Sau Paulo už na internetu našla své místo, k oficiálnímu potvrzení série IndyCar došlo až dnes. Okruh bude dlouhý 4,1 kilometrů a bude mít 11 zatáček. Od svých městských kolegů se nijak neliší, ostré levé a pravé zatáčky propojené krátkými a dlouhými rovinkami. Ale i takové okruhy nabízejí zajímavé a vzrušující závody.

Podnik Sao Paulo Indy 300 odstartuje novou sezónu 13. března. Závod bude vypsán na 75 kol. Charakteristickým znakem okruhu jsou dvě dlouhé rovinky, které ústí do pomalých zatáček.

„Pro týmy bude tvar dráhy aerodynamickou výzvou, budou muset hledat kompromis mezi dlouhými rovinkami a pomalými zatáčkami,“ uvedl autor okruhu Tony Cotman. Na dlouhé rovince před poslední jedenáctou zatáčkou by vozy měly brzdit ze 300 km/h na 80 km/h.

„Dráha povede skrz areál, na němž se pořádá tradiční karneval. Povrch dráhy skrz areál bude betonový, ostatní části okruhu bude tvořit asfalt,“ pokračoval Cotman.

„Bezpochyby půjde o dobrý závod a lidé jsou nadšeni z toho, že série IndyCar přicestuje do Brazílie,“ okomentoval podnik Sao Paulo Indy 300 trojnásobný vítěz Indianapolis 500 Helio Castroneves.

Vytisknout

Diskuze: Mapa dráhy v Sao Paulu oficiálně zveřejněna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tagliani, Alex

FAZZT Race Team pracuje na výbornou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud