Shanghai chce hostit závod DTM

ar1, 18. května 2004, 05:06 Google+

Vládní představitelé Shanghaie vyzvali zástupce seriálu DTM k uspořádání závodu v této čínské metropoli, kde žije 17 miliónů obyvatel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

První závod se zde pojede 17. a 18. července, což se ovšem nebude počítat do šampionátu DTM. Na okruhu Shanghai Pudong Circuit China se pojede jen exhibice. Celostátní čínská televizní stanice CC TV letos vysílá celý šampionát DTM.

Hans Werner Aufrecht, vedoucí představitel ITR: „DTM s radostí přijalo nabídku uspořádat závod v čínské metropoli Shangnai. Rádi bychom poděkovali městské vládě v Shanghai, Čínské automobilové federaci a promotérovi této akce Brilliant Culture Group. Je to důležitý krok ve vývoji seriálu DTM. Bude to zajisté nejvýznamnější závod mimo území Německa. Shanghai je krásná metropole, která má význam pro čínskou ekonomiku a zajišťuje rychlý růst čínského trhu. Je skvělé představit seriál DTM před desítkami tisíc diváků. Tato událost vyzvedne význam celého seriálu cestovních vozů. Také to bude mít velký význam pro německé výrobce vozů a německou know-how.“


Čína je po Rusku a Kanadě třetí největší a nejlidnatější zemí světa s 1,3 miliardou obyvatel. Také patří k jedné z nejvýznamnějším exportním trhům ve vztahu k německým exportérům cestovních vozů. Loni zde němečtí výrobci prodali na 700 000 aut. To reprezentuje 36% trhu s auty. V prvním čtvrtletí vzrostl jen čínský trh s auty o 48%. Předpověď pro celý rok se odhaduje na růst do 20%.

Vytisknout

Diskuze: Shanghai chce hostit závod DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Janiš cíl závodu neviděl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud