Janiš cíl závodu neviděl

ar1, 16. května 2004, 22:48 Google+

Jarek Janiš nedokončil třetí závod šampionátu DTM v Adrii. Český jezdec bojoval ve středu startovního pole, když ho vyřadily slábnoucí brzdy. Vítězem závodu se stal Mattias Ekström s vozem Audi A4.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Velmi slušně zaplněné tribuny se v Adrii těšily na napínavý závod a jeho průběh je rozhodně nezklamal. Od startu až do cíle se neustále bojovalo o každý metr a bylo jedno, zda šlo o místo na čele závodu nebo uprostřed startovního pole. Hned po startu šel do čela nejrychlejší muž kvalifikace Ekström, na kterého dotírali Jean Alesi a Christijan Albers. Při ostrých soubojích nebyla nouze o dramatické chvíle, mimo trať se na chvíli dostali Heinz-Harald Frentzen, Peter Dumbreck či Markus Winkelhock. Souboj Gary Peffetta s Martinem Tomczykem skončil střetem v první zatáčce, při kterém byly vozy lehce poškozeny, ale oba dále pokračovali. Vedoucí pozici až do cíle udržel Ekström, za kterým dojeli Albers a Alesi. Janiš se v průběhu závodu pohyboval těsně za hranicí první desítky, pak ho ale technické problémy donutily zpomalit a nakonec odstoupit.

Jarek Janiš: „Začátek závodu se mi podařil, v první zatáčce se mi podařilo získat několik míst. Rychle jsem našel dobrý rytmus a jezdil konstantní časy, vůz se choval velmi dobře. Zastávka v boxech byla perfektní a jel jsem nedaleko desátého místa, když se začala prodlužovat dráha brzdového pedálu a slábnul účinek brzd. Nakonec jsem musel závod vzdát, protože i přes naplno sešlápnutý pedál brzdy prakticky nebrzdily a takto se závodit nedá. Celkově to nebyl nejlepší víkend, ale nedá se nic dělat. Nejlepší je co nejrychleji zapomenout a začít se co nejdříve soustředit na příští závod.“

BPA sport marketnig, a.s.
www.jarek-janis.cz

Vytisknout

Diskuze: Janiš cíl závodu neviděl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Konrad/Lechner/Seiler

Vozy Saleen dominovaly včerejší kvalifikaci

Čtěte dále

reklama

Zprávy odjinud