WEC: Nový prototyp Porsche 919 Hybrid 2017. Předčasně a v závodních barvách

iMotorSport.cz, 28. března 2017, 19:00 Google+

Německý obhájce mistrovského titulu si před oficiálními předsezónními testy, které odstartují v sobotu 1. dubna v Monze, ještě naposledy inkognito vyzkoušel svou novou zbraň.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Co se asi ukrývá pod tajemnou plachtou?

Co se asi ukrývá pod tajemnou plachtou? | foto: Porsche

Sdílejte článek

Po uzavřených testech ve Valencii, Aragonu, a Vallelunze se počátkem týdne objevili prototypy Porsche 919 Hybrid 2017 opět na závodní dráze. Tentokrát se zkoušelo na okruhu Paul Richard a poprvé zde se nové vozy objevily v oficiálním „válečném“ zbarvení. Karoserie prototypů bude i letos vyvedená černobíle, ale na rozdíl od loňské sezóny je bílá barva ve výraznější převaze. Na internetu se objevily i fotografie nových vozů. Jsou na nich patrné některé úpravy v duchu nových aerodynamických regulí, které vstupují v letošní sezóně v platnost.

Na první pohled zaujme upravené řešení přední i zadní části kapotáže. Vpředu jsou mohutnější blatníky, které se nyní zvedají již od přední hrany spoileru. Kapotáž mezi nimi je po celé šíři horizontálně rozdělená a vytváří velkou čelní štěrbinu. Ta tak nyní díky zmíněným blatníkům nezabírá celou šířku přídě a nově je podle technických předpisů o 15 mm vyšší.

Bočnice jsou celkově štíhlejší a horní část zadních blatníků je na nich posunutá více vpřed. Celkově ale záď vypadá štíhlejší, zadní část kabiny klesá pozvolněji směrem pod zadní křídlo, kapotáž pod zadním spoilerem je o něco protaženější, než u loňské verze. Zadní spoiler se na fotografiích zdá zdvojený a dle toho lze usuzovat, že při testu byla zachycena verze generující vyšší přítlak. Porsche z taktických důvodů doposud neodhalilo, jakou aerodynamickou specifikaci nasadí do prvních závodů.

Nejnovější prototyp Porsche ponese i v sezóně 2017 původní modelové označení 919 Hybrid, které německý tým poprvé použil už u vozu, se kterým vyjel do své první sezóny vytrvalostního mistrovství světa v roce 2014.

Porsche svou novou zbraň pro letošní sezónu World Endurance Champoinship oficiálně představí v pátek 31. března ve 14:00 hodin na okruhu v italské Monze.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Nový prototyp Porsche 919 Hybrid 2017. Předčasně a v závodních barvách

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kdo s kým letos pojede v týmu?

DTM: Mercedes oznámil rozdělení jezdců mezi jednotlivými týmy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud