Mortara a budoucnost: DTM nebo něco jiného?

iM2, 23. října 2012, 15:19 Google+

Co bude dělat v příštím roce jeden z nějvětších talentů, který v DTM momentálně působí - Edoardo Mortara? Ital si chce dát chvíli čas na rozmyšlenou, o Formuli 1 ale neuvažuje.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mortara, Edoardo

Mortara, Edoardo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Poslední závod sezony DTM na Hockenheimringu dokončil Edoardo Mortara jako 6., to bylo nejlépe postavené Audi. V tabulce sezony zaostal o pouhé 3 body za Mikem Rockenfellerem, který byl celkově na 4. pozici. "Musíme vzpomínat na dobré věci jako byly závody ve Speilbergu a nebo na Zandvoortu," hodnotí sezonu Ital.

25letý mladík pokračuje: "Myslím, že naše výkonnost bohužel nebyla dostatečně konstantní. Měli jsme jak velmi dobré závodní víkendy, tak i velmi špatné." Týmový kolega z týmu Rosberg, Filipe Albuquerque, bodoval v 7 z 10 závodů, jenže ani jednou se nejednalo o přední umístění.


Vloni v DTM jako nováček zaujal, letos býl téměr nejlepším jezdcem Audi (hodnoceno podle bodů)...

Po závodu na Hockenheimu prohlásil: "Je to těžké, nebyli jsme dostatečně rychlí." Znamená to, že pro jezdce bydlícícho v Ženevě již Audi není tou správnou značkou na boj o titul? "S rozhodnutím o budoucí sezoně musíme ještě počkat. Rozhodně to byla dobrá sezona a o Audi nemohu říci nic negativního. Uvidíme, co se změní v pravidlech."

Nečeká třeba Edoardo na nějakou (byť třeba testovací) nabídku z nějvyšší třídy motorsportu - Formule 1? Podle spekulací by mohl mít zájem Williams. V GP2 v roce 2009 absolvoval celou sezonu, jeden závod vyhrál: "O Formuli 1 momentálně nepřemýšlím. Momentálně je pro mě důležité DTM."

Vytisknout

Diskuze: Mortara a budoucnost: DTM nebo něco jiného?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett, Gary

Gary Paffett: Promarnil jsem šanci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud