Gary Paffett: Promarnil jsem šanci

iM2, 23. října 2012, 15:04 Google+

Poražený uchazeč o titul, Gary Paffett, lituje pokaženého startu ale také nehod, kterého ho připravily o body v průběhu šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Gary Paffett vedl hodnocení mistrovství po 9 z celkových 10 závodů, až po tom poslední byl na čele někdo jiný. Brit zažil opravdu velmi emoční konec šampionátu, kdy mu titul proklouzl mezi prsty, i když za volantem svého vozu ze sebe vydal vše. Jezdec Mercedesu musel vypít kalich hořkosti až do dna.

"Nejhorší je, že jsem měl šanci získat titul, ale nepovedl se mi start. To mě stálo mistrovský titul. Jsem zklamaný sám ze sebe. Závod sice nebyl nejlepší, ale také nebyl špatný. Do cíle jsme dojeli jako druzí a auto se chovalo dobře," přemítá jezdec z Bromley.

A 31letý Gary pokračuje: "Start pochopitelně nebyl nic grandiozního, ztratili jsme díky němu hodně času. Jinak naše tempo v závodu bylo dobré, ale ne dostatečné na to, abychom získali titul."

Norbert Haug po závodu připoměl, že Gary o titul nepřišel až na Hockenheimu, ale že za to mohly závody na Norisringu a Zandvoortu: "Chyběly 4 body, které zůstaly na Norisringu a nebo Zandvoortu. To byly situace, které jsme nemohli ovlivnit." S tím souhlasí i jeho svěřenec: "Byly závody, kdy jsme byli schopni vyhrát, ale konkurenti nás o tuto možnost obrali. V těch závodech jsme ztratili titul. Nemohu to ale svádět na ostatní, vždyť ještě dnes jsem měl šanci."

Po závodu bylo zklamání na Paffettovi opravdu viditelné: "Momentálně bych nejraději všeho nechal! Ale ne, pochopitelně, že pojedu i příští rok."

Vytisknout

Diskuze: Gary Paffett: Promarnil jsem šanci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Bruno Spengler: Šampion DTM pro rok 2012

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud