Krátká kvalifikace bude před každým závodem

iM2, 17. března 2015, 00:21 Google+

V DTM se v roce 2015 odjedou vždy dvě kvalifikace na závodní víkend. O startovní pořadí do závodu se jezdci poperou v krátké 20 minutové kvalifikaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Sezona DTM roku 2015 bude plná změn. O tom asi víme všichni. Poprvé od roku 2002 se pojedou zase dva závody za víkend. To víme už od prosince minulého roku. Nedávno jsme se také dozvěděli, jak bude vypadat formát jednotlivých závodů. V sobotu nás čeká 40 minutový závod + 1 kolo a v neděli se můžemetěšit na 60 minutový závod + 1 kolo. 

Teď jsme se dozvěděli také několik podrobností týkajících se kvalifikací. Doposud jsme vídávali kvalifikaci rozdělenou na tři části. Rozstřel čtyř nejlepších o pole position už neuvidíme. Místo toho čeká na všech 24 pilotů jezdících za BMW, Audi a Mercedes před každým závodem 20 minutová kvalifikace. Fanoušci se tak mohou těšit na kvalifikační jízdy v sobotu i v neděli. 

Organizátoři navíc řekli, že za každý závod bude rozdáván stejný bodový příděl, ačkoliv nebudou stejně dlouhé. Je pravděpodobné, že DTM setrvá u dosavadního bodování (od vítěze k desátému): 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. V devíti závodních víkendech se dvěma závody v každém by tak někdo teoreticky mohl dosáhnout až na 450 bodů.
Vytisknout

Diskuze: Krátká kvalifikace bude před každým závodem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Glock, Timo

DTM odhaluje formát závodů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud