Ekström jezdí na Norisringu se speciálním zbarvením + FOTO

iM2, 27. června 2015, 23:29 Google+

Audi se rozhodlo na Norisringu oslavit výročí - o tomto víkendu totiž Audi slaví 25 let od vstupu do DTM. Ingolstadtská automobilka se proto rozhodla vytvořit speciální, retro, design pro vůz Audi RS5 DTM Mattiase Ekströma.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

V roce 1990 vyhrál Hans-Joachim Stuck s Audi V8 quattro na Norisringu. Toto vítězství znamenalo základ v následném úspěšném zisku titulu v letech 1990 a 1991. Audi se to rozhodlo uctít speciálním retro designem na voze Ekströma, který evokuje zbarvení zkraje 90. let.

Samotný Stuck je též na místě přítomný, momentálně pracuje v DMSB (motoristická asociace v Německu). Během víkendu fanouškům na tribunách ukázal své Quattro V8. 

Mattias Ekström je zase nejúspěšnějším jezdcem Audi v její historii DTM. Švéd pro německou značku vyjel dva tituly (2004 a 2007) a také vyhrál 20 závodů. "Zkraje 90. let jsem seděl před televizí a začínala se tvořit má vášeň pro DTM. Jezdci jako Stuck a Röhrl byli mými hrdiny. Dali mi motivaci do mé kariéry.

img-responsive

Ekström, Mattias | foto: www.dtm.de

Je proto pro mě velmi speciální, když vidím svoji Audi RS5 DTM a vedle ní Audi V8 Quattro ve stejných barvách," řekl Mattias Ekström. Audi také poděkovalo Red Bullu, který umožnil změnu zbarvení Ekströmova vozu pro tento závod.

Vytisknout

Diskuze: Ekström jezdí na Norisringu se speciálním zbarvením + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rockenfeller - Ekström - Scheider

FOTO ze závodu na Norisringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud