Ekström vyhrál, Tomczyk jako vítěz

iMotorSport.cz, 18. září 2011, 22:14 Google+

OSCHERSLEBEN, ZÁVOD; Mattias Ektröm získal vítězství na mokrém Oscherslebenu. Švéd dokázal vyhrát dva z posledních tří závodů. Oči všech se ale upíraly na souboj o titul mezi Spenglerem a Tomczykem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ekström, který startoval do závodu ze čtvrté příčky, předjel vedoucího Spenglera v nájezdu do třetí zatáčky v kole číslo 8. Od té doby si své vedení jasně udržoval a zvítězil s opravdu markantní převahou 42s. Spengler si jel pro jisté druhé místo až do doby, než u jeho vozu začala ve vysokých rychlostech nadměrně vybrovat příď. K poškození vozu došlo pravděpodobně poté, co Kanaďan nejel v šikaně po své první zastávce ostře na obrubníky.

Druhou zastávku uskutečnil jezdec Mercedesu dříve, než bylo původně plánováno. Jenže se u mechaniků zdržel, ti totiž nemohli vytáhnout a vyměnit jeho pravé přední kolo. Druhý muž průběžného pořadí ztratil 20s a spadl na místo 11. Do konce zbývalo 14 kol a Spengler se chtěl dostat zpět na body. Dvě kola před cílem ale musel odstoupit, protože si stěžoval na vadnoucí brzdy.

Brilantní start se povedl Martinu Tomczykovi, který poskočil po prvním kole z místa 14. na místo 6. Tomczyk se v průběhu druhých zastávek dostal před skvěle jedoucího Mortaru a závod dokončil na místě druhém. V čele tabulky má náskok na Spenglera 9 bodů (do konce zbývají dva závody - 20 bodů).

Gary Paffett a Christian Vietoris, oba startovali z poslední řady, se dokázali dostat až na body. Jezdec týmu H.W.A. i týmu Persson vydělali totiž na dlouhém prvním stintu. Vietoris, pro kterého je to nejlepší výsledek v kariéře jezdce DTM, dokázal v závěru odolat náporu Rockenfellera.

Body za místo sedmé získal Engel, který byl v průběhu prvního kola roztočen do hodin. Poslední bod za osmé místo si na své konto připsal vítěz kvalifikace, Miguel Molina. Španěl zažil složitý závod, v první zatáčce vyjel z tratě, na niž se vrátil zrovna v době, kdy kolem projížděl kolega od Audi Scheider. Toho mladík roztočil. V úvodních fázích závodu jezdil Molina jako třetí, ale v průběhu se propadal až na místo 8. (mimo trať byl i v průběhu závodu v zatáčce číslo 7).

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Ekström vyhrál, Tomczyk jako vítěz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Abraham havaroval v úvodu GP Aragonie, vyhrál Stoner

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud