V neděli vítězí v Mnichově Spengler

iM2, 17. července 2011, 21:09 Google+

MNICHOV, NEDĚLE; Bruno Spengler zvítězil v nedělním pokračování show DTM v Mnichově na olympijském stadionu. Jeho rival, Edoardo Mortara, havaroval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Včera dokázal Mortara porazit Spenglera o 0,3s, dnes se opět tito dva jezdci potkali ve finále. Dnes měl ale navrch Kanaďan ve službách továrního týmu Mercedesu, H.W.A. Bruno svého soka porazil v první ze dvou finálových jízd (jedna jízda ve finále měla 5 kol). Poté mu dal Ital na Audi "dárek", když se svou A4 vrazil do zdi a tím zabokoval trať. Závod musel být ukončen.

"Je to skvělý pocit vyhrát první DTM show v Mnichově. Závodit na tomto okruhu byla neuvěřitelná zábava, navíc ještě ta atmosféra. Trať hodnotím velice vysoko, každý závod byl vyrovnaný. Dnešek je přesný opak včerejšího finále. Byl jsem potěšen, když jsem viděl takové množství fanoušků na stadionu. Doufám, že je DTM zaujalo natolik, že se dojedou podívat i na další závody," hodnotil své dojmy dnešní vítěz.

Mezi nejlepší čtveřici postoupili tři jezdci Mercedesu a jeden Audi. Spengler v semifinále porazil pilota týmu Persson, Christiana Vietorise. Edoardo Mortara přešel do finále přes Holanďana Rengera van der Zandeho.

Během dne jsme viděli dvě těžké nehody. David Coulthard havaroval ve čtvrtfinále a Ralf Schumacher hned v úvodním kole.

Dvěma jezdcům, kteří se včera do show nekvalifikovali (za Mercedes Susie Stoddart a za Audi Miguel Molina) byla nakonec dána v neděli šance, aby se divákům ukázali. Dnes nahradili další nejpomalejší jezdce ze včerejška (Maro Engela a Rahel Frey). V prvním kole ale narazili na včerejší účastníky finále (Stoddart na Mortaru a Molina na Spenglera) a oba úvodní rozjížďku prohráli.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: V neděli vítězí v Mnichově Spengler

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Krumm/Turner

Luhr a Krumm vítězí i v závodě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud