WEC: Porsche hlásí: „Jsme připraveni“

iM1, 25. února 2017, 18:30 Google+

Tým Porsche se vrátil z předsezónních testů, které se odehrály na dráze ve španělském Aragonu. Co bylo jejich náplní a jak hodnotí představitelé týmu jejich průběh?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Porsche testovalo v Aragonu před sezónou 2017

Porsche testovalo v Aragonu před sezónou 2017 | foto: Porsche

Sdílejte článek

Tým Porsche absolvoval soukromé předsezónní testy na okruhu ve španělském Aragonu, který je známý spíše ze závodů motocyklů. Nicméně Porsche není na této trati poprvé a letos tento 5344 m dlouhý okruh využilo pro druhý komplexní týdenní test prototypu 919 Hybrid 2017.

img-responsive

Porsche testovalo v Aragonu před sezónou 2017 | foto: Porsche

V rámci tohoto testu, jehož program byl rozdělen do 5 dnů, se ve voze vystřídalo všech 6 pilotů. Během testu bylo najeto celkově přes 7200 km. V průběhu testování si jezdci poprvé vyzkoušeli také nové závodní kombinézy, ve kterých se budou v letošní sezóně střídat za volanty obou hybridních prototypů LMP1.

Hlavní závodní inženýr týmu Stephen Mitas zhodnotil testy takto: „Hlavním cílem těchto testů bylo dokončení vývoje a ověření funkčnosti jednotlivých komponent i vozu jako celku. Pozornost jsme ale zaměřili také na vytrvalost a dlouhodobou funkčnost jednotlivých dílů i skupin. Samozřejmě, že se vyskytly problémy, ale tak to při testování bývá a v našem případě to byly pouze drobnosti. Spíše nás potrápilo počasí, respektive mlha, která se objevila při noční části testů. To byl také důvod, proč jsme náš test nakonec museli o dva dny prodloužit.

Šéf týmu Porsche LMP1 Andreas Seidl k testům řekl: „Podmínky pro testování jsme měli dobré, bylo sucho a přes den krásné slunečné počasí, ale ve večerních a nočních hodinách se projevila vysoká vlhkost vzduchu, když na okruh sedla mlha. Proto jsme byli nuceni si náš pobyt ve Španělsku prodloužit o dva dny. V rámci testů jsme se zaměřili na definitivní odzkoušení našeho vozu ve specifikaci pro první závody v Silverstone a ve SPA-Francorchamps. Pracovali jsme na základním nastavení a na práci s pneumatikami. Test dopadl dobře, hlavně v souvislosti s přípravami na Silverstone, ale zkusili jsme také pár věcí určených pro Le Mans. Byl to náš první komplexní test 919 Hybrid ve specifikaci 2017 a výsledky jsou veskrze pozitivní.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Porsche hlásí: „Jsme připraveni“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Závod šampionů 2017 v Miami - šampion šampionů Montoya

Pokukuje Montoya po Le Mans? V Sebringu si vyzkouší Ferrari

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud