Theissen: Přípravy BMW běží

iM2, 13. srpna 2010, 20:27 Google+

Oficiální oznámení vstupu BMW do DTM je stále blíže: Práce na motoru jsou v plném proudu, testy jsou v plánu a nová pravidla jsou již připravena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

BMW již dříve oznámilo záměr, že by bylo ochotno se za určitých okolností vrátit do DTM. Nic víc zatím nebylo oznámeno. Ovšem vše nasvědčuje tomu, že se oficiální oznámení vstupu mnichovské značky do DTM stále přibližuje. „Vycházíme z toho, že máme tři výrobce,“ řekl šéf ITR, Hans -Werner Aufrecht. Pořádající organizace tedy jednoznačně počítá se třemi výrobci. Ve hře je však i Opel a některá japonská značka.

U BMW běží vývojové práce přesně podle daného plánu. Motor by měl být už skoro hotový, první testovací jízdy již hotového modelu jsou v plánu na počátek roku 2011. „Nechtěli bychom k tomu říkat nic konkrétního, ale momentálně očekáváme pozitivní ukončení rozhovorů s ITR ohledně technické stránky věci,“ říká technický ředitel BMW, Mario Theissen, pro server Motorsport-Total.com.

„Finální rozhodnutí ohledně možného vstupu BMW do DTM však ještě učiněno nebylo,“ zdůraznil Theissen. BMW od nových předpisů očekává jasné podmínky. Speciály pro DTM by neměly být nasazovány jen v DTM, ale i v jiných sériích po celém světě. To by zvyšovalo šance značek získat nějaké peníze od případných soukromých kupců – nehledě na celosvětovou propagaci vozů BMW.

„Definitivní rozhodnutí padne nejdříve, když se domluvíme s ITR, Audi a Mercedesem-Benz na konkrétních podmínkách,“ řekl Theissen. Nicméně vše by mělo být na dobré cestě. Pravidla pro rok 2012 by měly být s ohledem na přání BMW již brzy zveřejněna.
Vytisknout

Diskuze: Theissen: Přípravy BMW běží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vstoupí do FIA GT1 Toyota se značkou Lexus? - anotační foto

Vstoupí do FIA GT1 Toyota se značkou Lexus?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud