Nevyzpytatelné DTM, ani dva tituly neznamenají smlouvu na další rok

iM2, 8. září 2016, 18:25 Google+

Timo Scheider by rád jezdil v DTM i v roce 2017. Napřed ale musí přesvědčit. Nebo má zadní vrátka v podobě MS v rallycrossu otevřená?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uvidíme Tima Scheidera v DTM i příští rok?

Uvidíme Tima Scheidera v DTM i příští rok? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pokud by mělo vše dopadnout dle představ Tima Scheidera, tak by dvojnásobný mistr DTM v této sérii pokračoval i v roce 2017. "Nechci skončit. Je mi 37 let a už jsem v DTM 16 let - to je neuvěřitelně dlouho!," říká Timo Scheider v rozhovoru pro 'Sport1'. Timo do série vstoupil v roce 2000 s Opelem a od roku 2006 jezdí nepřetržitě u Audi. A v tom by rád pokračoval. "Je to občas také těžké, protože vy sami jednoduše postrádáte tituly, které jste vyhráli. To je reference a cíl, kterého chcete opět dosáhnout."

Jen připomeňme, že Timo slavil tituly v letech 2008 a 2009. Teď ale prožívá extrémně těžké časy, když jeho výsledky nejsou zrovna oslnivé. "Proto tu jsou také fáze, ve kterých si říkáte: 'Proč to ještě dělám'?" V aktuální sezoně má Němec na svém kontě zatím hodně hubené tři body. To mu stačí na 23. místo v průběžném hodnocení a je tak nejhorším jezdcem Audi. Pokud by výrobce z Ingolstadtu, stejně tak jako výrobci z Mnichova a Stuttgartu, příští rok redukovali počet nasazených aut na 6, tak by logicky ne všichni aktuální piloti mohli dostat smlouvu také na rok 2017.

img-responsive

V DTM Timo kdysi začínal s Opelem | foto: dtm.de

"Smlouvy se budou dělat teď v následujících dnech a týdnech. Jsme samozřejmě v jednáních a jsou tu rozhovory ohledně roku 2017," prozrazuje Scheider, který díky svým výsledkům není v zrovna silné vyjednávací pozici. S úsměvem ale dodává, že by své fanoušky "zavčas" informoval, "když bych byl s myšlenkami tak daleko, že bych chtěl přestat". Aktuálně je spojován také s různými možnostmi mimo DTM, když například během září a října pojede s týmem Münnich dva závody v MS v rallycrossu (WRX). Pro 'Speedweek' Timo už potvrdil, že jeho cílem v podstatě je "jet v mistrovství světa". Pokud by mu ale na rok 2017 nevyšlo angažmá v DTM, kdo ví, jestli bychom jej neviděli ve WRX.

Vytisknout

Diskuze: Nevyzpytatelné DTM, ani dva tituly neznamenají smlouvu na další rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paul di Resta stále cítí šanci získat titul

Di Resta: Stále jsem uchazečem o titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud