Mercedes příští rok s pěti aktuálními vozy?

iM2, 26. listopadu 2008, 21:48 Google+

Jak bude příští rok vypadat startovní pole? Jen dvě specifikace vozů Audi a Mercedes s pěti aktuálními auty s tím, že jedno by měl Ralf Schumacher? Vše je možné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Půlroční zimní přestávka je čas, kdy se vedou nejrůznější spekulace o možných jezdeckých složeních, ale i o tom, kdo a s jakým autem pojede. Audi se zatím neoficiálně rozhodla, že příští rok na start postaví jen dvě specifikace A4, což Mercedes praktikoval již tuto sezónu.

Pro automobilku ze Stuttgartu to bylo výhodnější i z hlediska logistiky. Auta z roku 2007 a 2008 si jsou mnohem více podobná, než modely C-Klasse dřívější modelové řady z roku 2006. Jenže je zde jistý problém: Mercedes má pouze čtyři závodní vozy letošní specifikace a jeden tréninkový. Na základě toho by Mercedes musel v příštím roce jezdit opět jen s devíti vozy: Se čtyřmi (nebo pěti) aktuální specifikace a se čtyřmi (nebo pěti) specifikace starší.

Audi stojí v současné době před stejným rozhodnutím jako Mercedes v minulé zimě. Tým z Ingolstadtu před letošní sezonou vyměnil starý typ A4 za nový. Ještě to není oficiálně potvrzeno, ale už to tak vypadá, že Audi v příštím roce napodobí Mercedes a pojede pouze se dvěma specifikacemi svých vozů. To znamená, že na tratích příští rok uvidíme pouze modely z let 2008 a 2009. Z toho logický vyplývá, že bychom příští rok mohli vídat na startu pouze 18 vozů.
Vytisknout

Diskuze: Mercedes příští rok s pěti aktuálními vozy?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Negrao/Ramos

Dvojice Vitaphone oslavuje titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud