V pozadí úspěchu: Tankování v DTM + VIDEO

iM2, 19. srpna 2008, 09:20 Google+

Již od sezóny 2005 je Aral oficiálním dodavatelem paliva pro DTM. Všech 19 pilotů Audi i Mercedesu tankuje během závodního víkendu palivo Aral Ultimate 100.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Není to žádná speciální směs, ale palivo, které můžete zakoupit na každé čerpací stanici Aral. Nejen DTM, ale také závodní auta partnerských sérií jezdí na Aral.

„Palivo v závodních vozech je identické, jaké mohou lidé koupit na čerpacích stanicích. To je zvláštnost, na kterou jsme velice pyšní. Byli jsme tázáni, zda-li nabídneme pro DTM nějaké speciální závodní palivo. Na to jsme odpověděli, že máme takové palivo, které splňuje tyto požadavky,“ říká Wolfgang Doermer, vedoucí muž Aralu pro motorsport.

Ohledně tankování se týmy DTM vyjádřili, že když auto přijede k mechanikům, tak zde jde o přesnost, vysokou soustředěnost a hlavně zlomky vteřiny. Během zastávky, nechá mechanik, který se stará o tankovací zařízení, natéci do nádrže okolo 20 litrů paliva, což si vyžádá kolem 3 vteřin! Tankovací zařízení ve voze ovšem zůstává do doby, než bude auto spuštěno zpět na kola a bude odjíždět. Pro kontrolu je na boku vozu malé sklíčko, které ukazuje, jak moc je vůz natankován.

Ne vždy se tankování vydaří na 100%. Například na Norisringu odjel Jamie Green i s tankovací konví, která mu později odpadla.

Pro zajímavost jsme se na internetu poohlédli po nějaké zastávce v boxech během závodu a poté, jak to vypadá, když mechanici nacvičují před závodním víkendem.



Vytisknout

Diskuze: V pozadí úspěchu: Tankování v DTM + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pre Lorenza bola desiatka maximom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud