Má se Jarvis obávat o své místo?

iM2, 16. února 2011, 21:11 Google+

I po ne příliš výrazné sezoně 2010 ve voze aktuální specifikace Brit Oliver Jarvis věří, že bude i v roce 2011 startovat za tovární tým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jarvis, Olivier

Jarvis, Olivier | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V roce 2010 dostal Oliver Jarvis poprvé možnost vyzkoušet si tovární vůz Audi A4 DTM. Jenže jeho výsledky zůstaly tak trošku za očekáváním. Jen pro srovnání, vloni získal Brit 18 bodů, tedy stejně jako v roce 2009, jenže to jezdil ještě s ročním vozem.

„Jsem si jistý, že budu i nadále v továrním týmu. Letos na mě bude čekat teprve druhá sezona v novém voze,“ říká Jarvis. Zdá se, že je přesvědčen o tom, že v novém roce bude moci zaútočit na přední umístění. Vloni měl velké problémy s pneumatikami Dunlop, které jsou pro letošek nahrazeny výrobky společnosti Hankook.

„Rozhodující byla nová směs pneumatik, kterou Dunlop přes zimu připravil. Ta neseděla mému jezdeckému stylu. Měli jsme snahu se s pneumatikami sžít. Poté, co jsme si na zvykl na nový vůz, se mi podařilo v některých závodech dojet na pódiovém umístění,“ říká Olivier.



„Musíme si ještě počkat, zda-li budou Hankooky na všech tratích dobře fungovat. I po prvním testu na nových Dunlpech jsme byli spokojení. Během ITR testu ve Valencii jsme neměli žádné problémy.“ Musíme si však počkat, jak budou nové pneumatiky fungovat na tratích, které vyžadují nízký grip, tedy například na Lausitzringu.

Pokud Jarvis dostane další šanci jezdit s aktuálním vozem, tak by měl v sezoně 2011 dojíždět na pódiu. „Tento pocit máte v DTM každý rok. Člověk si nikdy nemůže být svým kokpitem jistý. Tato sezona bude neobyčejná. Brzy přijde BMW a nikdo neví, kolik nových aut výrobci postaví. Samozřejmě, že by každý chtěl být v roce 2012 u toho,“ uzavřel Brit.
Vytisknout

Diskuze: Má se Jarvis obávat o své místo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Campbell-Walter/Hughes

Sumo Power bude nasazovat hned "4" Nissany

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud