Enge chce v Monaku využít zkušeností

ar1, 20. května 2004, 09:03 Google+

Tomáš Enge je před závodem v Monaku bojovně naladěný a věří, že se mu podaří pro tým ma-con Dark Dog Charouz získat dobrý výsledek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing

Sdílejte článek

Liberecký rodák se na závod v ulicích Monte Carla hodně těší a rád by si po nezaviněném odstoupení v Barceloně rozšířil bodové konto. Enge v Monaku nastoupil ke čtyřem podnikům Mezinárodního šampionátu FIA F3000, dosud nejlepším výsledkem je třetí místo v roce 2002, kdy zajel rovněž nejrychlejší kolo závodu. Program v Monaku má svá specifika, formule 1 jede své první volné tréninky již ve čtvrtek a v pátek má volno. Formule 3000 proto má volný trénink i kvalifikaci na programu netradičně v pátek dopoledne.


„V Monaku jsem jel s F3000 čtyřikrát, do závodu jsem ale nastoupil jen dvakrát. Zpočátku se mi v Monte Carlu moc nedařilo, ale při posledním startu v roce 2002 jsem dojel třetí a tím jsem si i tuto trať velice oblíbil. V Monaku hrají zkušenosti daleko větší roli než na jiných tratích a rád bych toho využil. Také jezdec může na této trati udělat větší rozdíl než jinde a pokud budeme mít solidní nastavení vozu, věřím i přes silnou konkurenci v umístění na stupních vítězů,“říká Enge. „Postavení na startu je v knížectví základem úspěchu, na úzké trati se dá předjíždět jenom tehdy, pokud udělá druhý jezdec chybu. Letos je sice určitá možnost i ve strategii, ale kvalifikace je základ. Nejdůležitější je vydržet na trati až do konce, okruh totiž s každým odjetým kolem zrychluje, takže trochu zariskovat se dá až v posledních minutách. Nesmíte si dovolit jedinou chybu, blízká svodidla ji nemilosrdně potrestají. Okruh je hodně zrádný, je dost nerovný, kluzký, jsou na něm dopravní značení a kanály, takže vůz se snadno rozhodí.“

BPA sport marketing, a.s.
www.tomas-enge.cz
Vytisknout

Diskuze: Enge chce v Monaku využít zkušeností

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bobbi, Matteo

Bobbi: Vítězství jsme si plně zasloužili

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud