Testuje se již Lexus IS pro DTM? + FOTO

iM2, 8. srpna 2008, 07:39 Google+

Kolem ledna letošního roku se vyrojily spekulace, které říkaly, že Lexus testuje model IS pro DTM. Pak se ukázalo, že tento model bude nasazen do Japonských závodů GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: lexus.jp

Sdílejte článek

Okolo těchto fotografií bylo hodně dohadů, ale nakonec se ukázalo, že vůz bude minimálně první rok závodit v Japonských závodech GT. To, že by se mohlo jednat o budoucí vůz DTM umocňovalo i to, že Toyota (Lexus patří do jejího koncernu) koupila Opel Vectra DTM, který jezdil v německém mistrovství naposledy v roce 2005.

Objevili se ovšem i prohlášení, že pokud chce Lexus opravdu do DTM, tak musí počkat na změnu pravidel, protože za současné situace by měl na Audi a Mercedes moc velkou ztrátu. O změně pravidel se neustále jedná, ale nějaké konkrétní informace zatím na povrch nevypluly.


V zimě mělo již dojít k prvním testům


My jsme se podívali na stránky Japonských GTček a opravdu jsme zde nalezli Lexus IS přímo na závodní dráze, fotky jsou bohužel poměrně malé, ale i tak je v některých oblastech vozu podobnost s DTM více než zřejmá. Sledujte například odvod vzduchu od zadních kol. Na to jestli se opravdu jedná o budoucí vůz kategorie DTM si musíme počkat.

1. fotku naleznete zde
2. fotku naleznete zde
3. fotku naleznete zde
Vytisknout

Diskuze: Testuje se již Lexus IS pro DTM? + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

Odejde Tony Kanaan z Andretti Green?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud