Enge bude pokračovat v amerických soubojích

ar1, 25. června 2003, 23:11 Google+

Tomáš Enge se s týmem Prodrive zúčastní American Le Mans Series, jehož druhý závod hostí tento víkend okruh v Atlantě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Český jezdec se bude ve voze střídat se svým spolujezdcem z Le Mans Peterem Koxem, druhou posádku budou tvořit ostřílený Jerome Policand a vycházející americká hvězdička Danica Patricková.


Vozy Ferrari 550 Maranello, jeden z nich přesvědčivě zvítězil ve 24 hodin Le Mans, vlastněné společností Care Racing se v ALMS utkají mimo jiné s továrním týmem Corvette. Okruh v Atlantě, dlouhý 2,54 míle s dvanácti zatáčkami, hostí v neděli 29. června druhý závod série.

Do vozů připravovaných a provozovaných společností Prodrive usedne čtveřice jezdců. Tomáš Enge a Peter Kox, dva členové vítězné posádky z Le Mans, budou usilovat o udržení vítězné série a odplatu za porážku v 2002 Petit Le Mans, kterou hostil právě okruh v Atlantě. Do druhého vozu usedne Danica Patricková, pro kterou to bude premiéra ve sportovních vozech. Jednadvacetiletá Američanka se s okruhem seznámila při nedávném testovacím dni. Spolu s ní se bude v kokpitu střídat ostřílený Francouz Jerome Policand, který nahradí původně nominovaného Anthony Davidsona. Tomu ve startu zabrání rozšířené testovací povinnosti v týmu BAR F1. Policand zná vůz ze závodu 24 hodin Le Mans, kde jel v týmu Luca Alphanda spolu se zakladatelem společnosti Care Racing Frederikem Dorem. Má tak dost zkušeností při nastavování vozu a mladé Američance pomůže při strategii ve vytrvalostních závodech.

Tomáš Enge: „V Atlantě bychom rádi pokračovali tam, kde jsme skončili v Le Mans. Našim cílem je bojovat o celkové vítězství v ALMS třídy GTS a k tomu je zapotřebí uspět na všech tratích. Okruh známe z loňského závodu a myslíme si, že by nám měl vyhovovat. Těším se na další spolupráci s Prodrivem i Peterem Koxem, protože se už známe velmi dobře a výborně spolupracujeme, navíc si rozumíme i mimo trať. Hlavním rivalem bude určitě tovární tým Corvette, který nám bude chtít odvést porážku z Le Mans, ale nesmíme zapomínat ani na další soupeře. Na rozdíl od loňské sezony tým nasadí stejně jako v Sebringu a Le Mans dva vozy, což by nám mělo pomoci. Také se těším na spolupráci s Jerome Policandem a Danicou Patrickovou, pokud budou potřebovat, rád jim pomohu.“

Časový program American LeMans Series:
(časy jsou převedeny do Středoevropského časového pásma)


Pátek 27.6.03 18:30 – 19:00hod. Testování (GTS, GT)
19:00 – 20:00hod. Testování (všechny kategorie)

Sobota 28.6.03 15:00 – 16:00hod. Volné tréninky (všechny kategorie)
17:50 – 19:00hod. Autogramiáda jezdců
20:00 – 21:00hod. Volné tréninky (všechny kategorie)
21:10 – 21:30hod. Kvalifikace (GTS, GT)

Neděle 29.6.03 14:10 –14:40hod. Warm-up (všechny kategorie)
17:00 – 18:00hod. Pit Walk
21:00 – 23:45hod. Chevy Grand Prix of Atlanta (závod)

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.
Foto: www.f1-news.cz
Vytisknout

Diskuze: Enge bude pokračovat v amerických soubojích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tony Kanaan připraven na další výzvu - anotační foto

Tony Kanaan připraven na další výzvu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud