Ekström nejrychlejší, Audi diktuje tempo

Daniel Šupa, 2. května 2008, 17:10 Google+

MUGELLO – 1. A 2. TEST; Přestože na konci druhého tréninku svítilo u nejrychlejšího času jméno Paula di Resty jezdícího za Mercedes, nejlepší čas dne zajel v ranním prvním testu konkurent od Audi a obhájce titulu Mattias Ekström.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ranní test byl tentokrát nezvykle rychlejší. Ovládli ho znovu piloti Audi, nicméně časy Mercedesů nebyly o tolik horší, jak jsme si v minulých dvou podnicích zvykli. Zda se Mercedesu podařilo redukovat svoji ztrátu ze začátku sezony nebo je nastalá změna výsledkem handicapového systému s větší vahou úspěšnějšího, není zřejmé.

Dopoledne tedy zajel zmíněný nejlepší čas 1:44,651 Ekström, kterému dokázal konkurovat jen vítěz z Oscherslebenu Scheider se ztrátou 3 desetin vteřiny. Třetí čas patřil nejrychlejšímu Mercedesu pilotovanému Greenem, avšak se ztrátou přes 7 desetin vteřiny. Nejrychlejším jezdcem s loňským vozem byl sedmý Paffett.

Odpolední test byl o hodně vyrovnanější a do sedmi desetin se tentokrát vešlo jedenáct vozů. Nejlepší čas ukořistil v posledních okamžicích tréninku di Resta s Mercedesem, druhý patří Ekströmovi a čtvrtý znovu rychlému Scheiderovi. Mezi piloty Audi se vklínil rekordman DTM Bernd Schneider, který se zatím v letošní sezoně není schopen prosadit. Nejrychlejším jezdcem v loňském voze byl Winkelhock s pátým časem a za pozornost stojí i 13. a 15. místo Alberse a Legge z týmu Kolles s dva roky starými Audi.

 

Vytisknout

Diskuze: Ekström nejrychlejší, Audi diktuje tempo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Salaquarda, Filip

Finále s Filipem Salaquardou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud