Brands Hatch: Ekström konečně zvítězil

Daniel Šupa, 2. července 2006, 14:11 Google+

Až ve čtvrtém závodě sezony se dočkal vítězství jeden z hlavních favoritů Mattias Ekström. Nutno však říci, že o jasný triumf připravily suverénního Kristensena technické problémy jeho Audi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Další dějství německého seriálu cestovních vozů zavítalo nově na britský okruh Brands Hatch. Do závodu nastupovaly v roli favoritů vozy Audi, především pak letošní A4 DTM Toma Kristensena.

Dán neponechal nic náhodě, během závodu potvrzoval oprávněnost nejlepšího postavení v šampionátu a postupně se vzdaloval svým pronásledovatelům. V kvalifikaci druhý domácí Green s Mercedesem byl sice Kristensenovi největším soupeřem i v závodě, ale časy na kolo svědčily ve prospěch vedoucího jezdce jednoznačně. Druhý v boji o titul Bernd Schneider jezdil na bodovaných pozicích, ale vše nahrávalo tomu, že se bodový rozdíl v celkovém pořadí po závodě ještě prohloubí.

Zastávky v boxech přinesly několik změn, v případě Ekströma vyšel jeho dlouhý prostřední úsek velmi dobře a Švéd se s novými gumami zařadil Greenovi na dohled. Za Schneiderem jezdící Häkkinen předjížděl o kolo pomalejší vůz při vyvěšené žluté vlajce traťového komisaře, za což dostal nemilosrdně penalizaci průjezdu boxy a vypadl z bodovaných pozic.

Ke Kristensenovi se ale na jeho spanilé jízdě britským víkendem otočilo v závěru závodu bohužel štěstí zády. S technickými problémy u levého předního kola nejprve těsně zastavil před bariérou z pneumatik kryjících svodidla, aby potom vůz dovezl do málo vzdálených boxů a zklamaný se ihned schoval do obytného kamionu.

Bojovný Christian Abt zaútočil na Spenglera, po kontaktu obou vozů německý jezdec vytlačil Kanaďana mimo dráhu a toho ještě stačil využil za nimi v závěsu jedoucí Alesi. Do čela závodu se dostal k radosti britských diváků Jamie Green, na kterého však útočil velmi rychlý Ekström. Pod tlakem se dopustil pilot Mercedesu jezdecké chyby a musel korigovat vůz na trávě. Přes brzký návrat na dráhu převzalo vedení znovu Audi. Kristensena zastoupil šampion DTM z roku 2004 Mattias Ekström, jenž pozici bez problémů kontroloval až pod šachovnicový praporek.

Zmíněnou dvojici na stupních vítězů doplnil Bernd Schneider, jenž se vrátil do čela průběžného pořadí. Ze čtvrtého místa se velmi radoval Tomczyk, který letos sice v každém závodě boduje, ale zatím sbíral odměnu jen za méně bodované příčky. Abt a Alesi s loňskými vozy ukázali, že i s ne právě aktuálním materiálem se dá získat slušný výsledek. Poslední body si pak rozdělil Spengler a Margaritis.

Na britský výlet bude chtít brzy zapomenout hlavně Heinz Harald Frentzen, kterému závod vůbec nevyšel a s poškozeným vozem dojížděl do cíle v hloubi závodního pole, když musel ještě přetrpět porážku v přímém souboji se Stefanem Mückem v o rok starším autě. Vanině Ickx také závod nevyšel podle představ a spolu s Frankem Stipplerem a Tomem Kristensenem byli tři zástupci Audi jedinými, kdo čtvrtý závod sezony nedokončili.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Brands Hatch: Ekström konečně zvítězil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bartels/Bertolini

Bartels získava domáce pole, Janiš druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud