Kyalami se připravuje na atraktivní WSBK

Jakub Strnádek, 13. května 2010, 23:55 Google+

Rychlý přesun techniky z Evropy na jih Afriky probíhal po posledním závodě mistrovství světa superbiků. Před námi je totiž další závod sezony, který se uskuteční v Kyalami.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.worldsbk.com

Sdílejte článek

Bude to také na nějakou dobu naposled, kdy sem světové superbiky zamíří, ač měl tento okruh podepsanou dlouhodobou smlouvu s promotérem. Jak nedávno uveřejnila jihoafrická strana, děje se tak z finančního hlediska.

Ve fantastické formě se momentálně nachází Max Biaggi a jeho Aprilia RSV4. Z posledního závodu v Monze si odvezli double a vůbec by se nikdo nedivil, kdyby se továrna z Noale zde představila v podobném světle. Rozdíl mezi vedoucím mužem průběžného pořadí, Leonem Haslamem na Suzuki, a Biaggim je nyní pouhé tři body a posunout se do vedení je určitě hlavním cílem Aprilie.

Jenže Haslam předvádí podobné výkony a s Biaggim jako jediní ze špičky superbiků si udržují konstantní výkonost a hlavně bodovali ve všech doposud odjetých závodech. I proto jsou tito dva střelci nejvážnějšími kandidáty na zisk mistrovského titulu, který letos v takové konkurenci bude velmi cenněnou záležitostí.

Jakub Smrž pokrčuje v pilném sbírání důležitých bodů. Je zatím třetím nejrychlejším privátním jezdcem hned za piloty Althea Ducati. Kyalami je svým profilem od Monzy odlišný okruh a tak by se mohl Jakub a jeho Ducati 1198 F09 opět představit ve své stabilní formě.

Závodu se nezúčastní tým DFX Corse s jezdcem Lorenzem Lanzim. Důvodem je velmi nákladná logistika na mimoevropské podniky. Ze stejného důvodu bude chybět Vittorio Iannuzzo a tým Echo CRS Honda. Naopak byla udělena další divoká karta pro domácího Sheridana Moraise, krerý se představí na Aprilii.

Po africkém dobrodružství čeká kolonu superbiků další mimoevropské zastavení, koncem května v americkém Utahu na dráze Millner Park.


Přehled nedělního vysílání WSBK v TV:

Závod 1:
12:00 Eurosport (LIVE)
Závod 2:
17:30 Eurosport (Z)
Závod supersportů:
13:00 Eurosport (LIVE)

Pojďme si krátce připomenout uplynulé závody v Monze:
 

Vytisknout

Diskuze: Kyalami se připravuje na atraktivní WSBK

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

V Monze vládl Max Biaggi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud