DTM plánuje v roce 2018 první noční závod, mělo by se jet v Misanu

-haj / iMotorSport.cz, 23. února 2018, 22:20 Google+

DTM zvažuje, že by letos vůbec poprvé ve své historii zorganizovalo noční závod. Mělo by se jednat o podnik v italském Misanu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dočkáme se večerního závodu DTM?

Dočkáme se večerního závodu DTM? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Italský okruh Misano je jednou ze dvou nových tratí v kalendáři DTM roku 2018. Tou druhou je britské Brands Hatch, na kterém se DTM v minulosti několikrát jelo. Teď se na svět dostaly informace, že promotér DTM, společnost ITR, pracuje s televizní společností Sat.1 na možnosti zorganizování minimálně jednoho večerního závodu pod světly reflektorů. Oficiální potvrzení tohoto plánu ale zatím nepřišlo. 

Tiskový mluvčí ITR britskému Autosportu řekl: "Plánujeme zorganizovat závody v Misanu večer. To je základní myšlenka. Stále se na tom ale pracuje a nic tak nebylo finalizováno. Časy startů tak tudíž nebyly ještě zafixovány." Pokud by k tomu opravdu došlo, tak by se jednalo o první noční závod DTM. Ačkoliv by to nebylo poprvé, co by se vozy DTM prezentovaly za tmy - při kvalifikaci na Nürburgringu 2003 se totiž už za tmy jezdilo. Anebo vzpomeňme na vozy DTM v soukromých rukou jezdící na Podzimní ceně Brna za tmy, to je ale trochu jiná písnička.

Jezdec Mercedesu, Lucas Auer, se k této myšlence vyjádřil a jeho názor je pozitivní. "Už se zvláště těším na tu tamější atmosféru [na okruhu v Misanu], zvláště když to bude noční závod." Pokud by se navíc v Misanu jelo večer, tak by se DTM vyvarovalo přímé časové kolizi s Grand Prix Belgie F1, která se jede o stejném víkendu. Okruh v Misanu je navíc na pořádání večerního / nočního závodu připraven, když od roku 2016 hostí večerní závody Blancpain GT Series Sprint Cupu.

Vytisknout

Diskuze: DTM plánuje v roce 2018 první noční závod, mělo by se jet v Misanu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Indianapolis (USA)

VIDEO: IndyCar poprvé s aeroscreenem na trati

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud